West Highland White Terrier

West Highland White Terrier

25 Nisan 2024 tarihinde oluşturuldu.
West Highland White Terrier

White Terrier 19. yüzyılda İskoçya’da yetiştirilen bir köpek ırkı. Batı İskoçya Beyaz Teriyeri diye de adlandırılan bu tür, önceleri zararlı kemirgenlerle mücadele amacıyla yetiştirilmiş, sonraki yıllarda ise pet köpeği olarak popüler olmuştur. 1919 yılında UKC tarafından kabul edilmiş olan bu küçük ırk, aynı zamanda bir süs köpeğidir.

Şirin görünümü ile kendine hayran bırakın White Terrier

White Terrier, küçük gövdeli bir köpek olmasına rağmen sağlam yapılı, kısa bacaklı bir teriyer ırkıdır. Onları ayırt eden en belirgin fiziksel özellikleri kulakları ve kuyruğunun dik olmasıdır. Her daim beyaz ve yumuşak tüylere sahip olmasıyla oldukça sempatik köpeklerdir. Ortalama yaşam süreleri 12 ile 16 yıl arasında değişkenlik gösterir. Beyaz Terrier, kendisine güvenen, fırlama bir mizaca sahip olan, çok onurlu köpeklerdir. Ailesine bağlı, çocuklarla çok iyi bir oyun arkadaşı ve yabancılara karşı da anlayışlıdırlar. Karakter yapısının bağımsız olmasından dolayı, diğer ırktan köpekler üzerinde baskınlık kurmazlar.

Bu Köpeği Sahiplenmeden Çıkaracağı Ses Konusunda 2 Kere Düşünmeniz Gerekiyor

Gürültücü bir köpek olan White Terrier, oyun oynamaya bayılır. Özellikle açık alanlarda serbestçe oynamak onları mutlu edecektir. Her türlü aktivitede bulunmayı severler, eğlence maksadıyla kedileri kovalar ama onlara zarar vermezler yani amaçları kavga çıkarmak değil sadece eğlenmektir. Belki de en kolay eğitilebilir ırklardan biridir. Tabi her köpek gibi White Terrier’de küçük yaşta bulunduğu ortamdaki insanlarla ve hayvanlarla sosyalleştirilmelidir. Fazla ilginiz onu şımartabilir, bu yüzden vereceğiniz eğimin tutarlılık göstermesine dikkat edin. Adında anlaşılacağı üzere tüylerinin tamamen beyaz olması bakımı açısından sizi korkutmasın. Kürk bakımı oldukça kolaydır, hemen hemen hiç dökmezler ve düzenli olarak fırçalanması kürkü temiz tutacağından sık sık yıkanmasına gerek yoktur.

White Terrier’in boyutu sizi aldatmasın, onlar iyi birer koruyucu ve bekçidirler. Refleksleri kuvvetli olan bu köpek, her an tetikte beklerler, havlamak ve toprak kazmak gibi davranışlar gösterirler. Hem şehir içinde hem şehir dışında yaşayan insanları için gayet uygun bir ırktır. Hemen hemen her ortama ayak uydururlar, girdiği ortama çabuk alışır. Şayet evin içinde bakmak istiyorsanız, bahçenizin olmaması herhangi eksi bir durum oluşturmaz.

m.g.

 

3 Responses “West Highland White Terrier” İçin Yorumlar

  1. Huso dedi ki:

    Çok güzel bir köpek cinsi evde bakıma uygun açıklayıcı makale olmuş.

  2. Tolga dedi ki:

    Terrier almak istiyorum. Bu konuda araştırma yaparken sitenize rastladım. Gerçekten çok güzel ve sade şekilde anlatım yapmışsınız. Emeğinize sağlık.

  3. online dedi ki:

    Kategorilerde bu turu göremedim acaba sorun nedir ?

Yorum yapın

Kategoriler