Border Collie

Border Collie

24 Nisan 2024 tarihinde oluşturuldu.
Border Collie

Border Collie, İngiltere ile İskoçya arasındaki sınır bölgesinde ortaya çıkan, yaklaşık 300 yıldır koyun çobanı köpeği olarak kullanılan sıra dışı bir ırk. Çiftçiler bu tepelik bölgede ve engebeli arazide her gün uzun mesafeler koşabilecek, koyun sürülerini güdecek Border Collie köpeğini geliştirmişlerdir. En zeki ırklardan biri kabul edilen bu cins yetenek yarışmalarında oldukça başarılıdır. Ünlü bir Border Collie olan Rico, 250 nesneyi ismiyle tanımlamak için eğitilmiş bir köpektir. Bu tür narkotik, bomba bulma, itaat yarışmaları ve arama kurtarma köpeği olarak oldukça popülerdir. Ayrıca bu köpeklerin sığırları hipnotize eden gözlere sahip olduğu söylenir.

Zekasıyla sizi kendisine hayran bırakan Border Collie

Zekasıyla sizi kendisine hayran bırakan Border CollieBorder Collie zeka seviyesi ve eğitilebilirliği oldukça yüksek olan dünyanın en zeki köpek türlerinden biridir. Azmi ve aklı sayesinde itaat eğitimi yarışmalarında başarılar elde etmiş ve birçok ödüle layık görülmüştür. Mükemmel bir enerjiye sahip bu köpekler, doğası gereği çalışkan olup insanlarla bir arada çalışmaktan ve onlarla vakit geçirmekten çok zevk alırlar. Yeteri kadar egzersiz imkanı sağlandığında ve yavruyken sosyalleştirildiklerinde diğer hayvanlarla iyi geçinirler. Hareketli köpekler oldukları için, onlardan hiç bir şey yapmadan gün boyu oturmalarını bekleyemezsiniz. Tamamen göreve odaklıdırlar, gece gündüz demeden size hizmet etmeye hazır bu köpekleri, yoğun bir eğitim programıyla mutlu edebilirsiniz. Eğer onlarla birlikle geçirecek fazla zamanınız yoksa bu tür sizin için uygun değildir. Yalnız kaldıklarında aşırı havlama, kazıma gibi agresif davranışlar gösterebilir ve eşyalara zarar verebilir. Güçlü içgüdüleri ve koruyucu yapısıyla sahibine karşı her zaman itaatkar, sadık ve tehlikelere karşı koruyucu olurlar. Kolay eğitilebilirliği sayesinde her türlü yaşam tarzına mükemmel uyum sağlayabilirler. Küçük yaşta çocuklarla bir arada sosyalleştiklerinde ve beraberinde iyi bir eğitim aldıklarında çocuklara karşı hassas ve nazik olurlar.

Border Collie fazla enerjik bir tür olduğu için apartman yaşamı için uygun değildir. Son derece estetik görüşüyle, sevimliliğiyle ve tüm bu harika özelliklerini üzerinde taşıması sebebiyle dünyanın birçok farklı noktasında hem bekçi hem de aile köpeği olarak sahiplenilmektedir.

m.g.

“Border Collie” İçin Yorumlar

  1. Aligülactı dedi ki:

    Bir tane renkli yavru almak istiyorum ne kadar

Yorum yapın

Kategoriler