Amerikan Staffordshire Teriyeri

Amerikan Staffordshire Teriyeri

29 Mart 2024 tarihinde oluşturuldu.
Amerikan Staffordshire Teriyeri

Amerikan Staffordshire Teriyeri, 19. yüzyılda İngiltere’nin Staffordshire bölgesinde, Bulldog ile çeşitli Terrier köpeklerinin birleştirilmesi sonucu türemiş bir köpek ırkıdır. Bu köpekler kaslı ve güçlü yapılarından dolayı dövüşlerde kullanılmış. Daha sonra Amerika’ya getirilerek burada daha büyük ve daha uzun boylu olmak üzere çapraz birleştirme sonucu, iki ayrı ırk olan Amerikan Staffordshire Teriyeri, şov amaçlı ve Amerikan pitbull Teriyeri ise, yasal olmayan köpek dövüşlerinde başarı sağlamak için geliştirilmiştir. 1930 yılında Amerika’da köpek dövüşlerinin yasaklanmasıyla tükenme noktasına gelen bu ırk, Joseph Dunn tarafından bir kulüp altında toplanmış ve British Kennel Club tarafından kabul edilmesi sağlanmıştır. Günümüzde ise, koruma, bekçilik ve şov köpeği olarak kullanılmaktadır.

Bu zeka küpüyle mükemmel bir ikili olabilirsiniz

Amerikan Staffordshire TeriyeriAmerikan Staffordshire Teriyeri, geniş kafası ve yanak kasları, güçlü çenesi ve kalın boynuyla oldukça güçlü yapılı bir köpektir. Bu köpekleri diğer ırklarından ayıran en belirgin özellik kare ve güçlü hatları, yayvan ve geniş görünümlü göğüs yapısıdır. İsteğe bağlı olarak kulakları kesik olabilir. İlk etapta bakıldığında görüntüsü sizi ürkütse de, aslında çok sevecen, aşırı sadık ve itaatkar bir aile köpeğidir. Sahibini her daim mutlu etmek ister, çocuklarla mükemmel uyum sağlar. Tamamen korkusuz, cesaretli ve bir o kadar da cesur bu köpekler, bulunduğu bölgeyi sahiplenir ve ailesini her türlü tehlikeden canı pahasına korur. Acıya karşı çok toleranslıdır, düşmanıyla son nefesine kadar mücadele eder.

Amerikan Staffordshire TeriyeriAmerikan Staffordshire Teriyeri kontrol altında tutmak için mutlaka ama mutlaka yavruyken iyi sosyalleştirmelisiniz. Aksi halde doğası gereği hırçın ve saldırgan olabilirler. Halka açık yerlerde tasmasız dolaştırılması önerilmez. Çünkü hem kendi ırkından köpeklere hem de diğer hayvanlara karşı agresyon gösterir. Bu köpekler ciddi anlamda akıllıdır ama bir o kadar da inatçı bir yapısı vardır. Kelime dağarcığı geniştir, birçok komutu hızlı bir şekilde öğrenirler. Eğitilmesi esnasında kararlı ve tutarlı bir yol izlenmelidir. Enerji dolu, çok hareketli, aktivitesi yüksek bu köpekler mutlaka her gün geniş alanlarda gezmek gibi egzersize ihtiyaç duyarlar.

Amerikan Staffordshire Teriyeri, özellikle İngiltere’de profesyonel eğitim yarışmalarında itaat ve çevikliği ile en yüksek derecelerde yarıştırılmaktadırlar.

Amerikan Staffordshire Nasıl Sahip Olabilirsiniz ?

Öncelikle şunu tekrarlamakta fayda görüyoruz binbirpati kesinlikle köpek satışı gerçekleştiren bir site değildir. Canlı destek ve diğer hatlardan kesinlikle bu gibi talepler cevaplandırılmamaktadır. Binbirpati ailesi bir ilan sitesidir. Çeşitli bakanlıkların vermiş olduğu lisans ile canlı hayvan satan işletmeler sitemize reklam vermektedir. Ücretli yada ücretsiz olarak  Amerikan Teriyer cinsi bir köpeğe sahip olmak istiyorsanız. Anasayfamızda yer alan ilanlara bakabilir yada ilgili türün kategorisindeki ilanları inceleyebilirsiniz.

m.g.

Yorum yapın

Kategoriler