Pekinez

Pekinez

25 Nisan 2024 tarihinde oluşturuldu.
Pekinez

Pekinegez ya da Pekingese, kariyerine başladığı yer Çin olarak bilinmektedir. Kötü huyları kovan efsanevi Foo köpeğinin günümüzdeki devamı olarak görülür. Pekinez’ler Çinlilier için kutsal varlıklar olarak kabul edilirdi ve imparator öldüğünde, diğer yaşamda korumasını sağlamak için köpeği ile birlikte gömülürdü. Eski Çin halkında kutsal sayılmasından dolayı Pekingese köpeğine selam verme zorunluluğu vardı. Aynı zamanda Çin kraliyet saraylarında yaşayan bu köpeğin Budizm’le yakın bir bağlantısı vardır.

Süslü köpek Pekinez

Süslü köpek Pekinez

Pekinez, kısa boylu, uzun tüylü, basık yüzlü sevimli bir süs köpeği cinsidir. Ömürleri boyunca fazla büyümezler ve küçük olması özellikle bayanlar tarafından tercih sebebidir. Bu ırk genetik hastalıklara yatkın olduğundan sahiplenirken sağlıklı olmasına bakılmalı ve safkan olması tercih edilmelidir. Aşırı sevgi dolu bu köpek, sahibine düşkün ve oldukça kıskançtır. Bazen çok inatçı oldukları da bilinir ve sahibine dediklerini yaptırmak isterler. Sürekli ilgi görmek isterler, ilgi göremeyince küserler. Pekinez’ler tabiri caizse yerinde duramayan hareketli köpeklerdir ve etrafında gördüğü bütün cisimler dikkatlerini çeker. Küçük olması nedeniyle evde rahatlıkla beslenebilir fakat sürekli havlarlar bu da çevreye rahatsızlık verebilir. Bakımı zor olduğu gibi inatçı yapısıyla eğitim esnasında sizi zorlayabilir. Kendi bildiğini doğru kabul eder ve istemediği hiç bir şeyi yaptırmanız mümkün değildir. Sabırla davranarak onun iyi bir şekilde eğitilmesini sağlayabilirsiniz. Sahibini aşırı kıskandığından ve narin yapılı olduklarından çocuklu aileler için tavsiye edilmez. Pekinez’in küçük görünüşüne aldırmayın kendisini tehlikeye atacak kadar korkusuzdur. Her gün düzenli olarak egzersize ihtiyaç duyarlar, bu köpeğe bolca vakit ayırmanız gerekir. Yabancı insanlarla araları iyi değildir. Herhangi bir tehlike sezdiklerinde sürekli havlama eğilimi gösterirler. Ancak bu olumsuz durumu ortadan kaldırırsanız havlamayı keserler. Aksi halde havlamaktan asla vazgeçmeyecektir. Tarih boyunca insana arkadaşlık eden bir eşlik köpeği olmuştur.

Bir bebek kadar hassas olduğunu biliyor muydunuz ?

Bir bebek kadar hassas olduğunu biliyor muydunuz ?Şunu da belirtmeliyiz ki, Pekinez’ler yavruyken annelerinden ayrıldıklarında çevreye adapte olmakta zorlanırlar ve yemek yemeden kesilirler. Bu dönemde hassas olurlar ve bir bebek gibi ilgi görmek isterler. Bu da şunu gösteriyor ki, yapılan araştırmalarda erkeklere oranla kadınlarla daha uyumlu olduğu gözlemlenmiştir. Eğer sabırlı bir kişiliğe sahip değilseniz, Pekinez köpeği sizin için doğru bir tercih olmayacaktır. Kendinize en uygun köpeği bulmak için sitemizin blog kısmında yer alan Köpek Cinsleri kategorisinde yer alan türlere göz atmanızı öneriyoruz. Zira yanlış tür seçimi hem sizi sıkıntıya sokacak hemde satın aldığınız yada sahiplendiğiniz hayvanın sahipsiz kalma riski ortaya çıkacaktır. Ki insanlar son zamanlarda köpekleri geçici süre bakıp sıkılıp sokağa bırakmakta bu durum hayvanlara olumsuz şekilde yansımaktadır. Eğer uzun süre bir hayvana bakamayacaksanız asla satın almayın yada sahiplenmeyin.

m.g.

“Pekinez” İçin Yorumlar

  1. Ercin dedi ki:

    Sevgilime doğum günü için bu köpeği hediye etmek istiyorum. Bu konuda araştırma yaparken yazımıza rastladım. Çok güzel bir makale olmuş elinize sağlık. Kafandaki soru işaretleri gitti.

Yorum yapın

Kategoriler