Chow Chow ( Çin Aslanı )

Chow Chow ( Çin Aslanı )

20 Nisan 2024 tarihinde oluşturuldu.
Chow Chow ( Çin Aslanı )

Chow chow bilinen en eski ve en nadide türlerden, Çin kökenli köpek ırkıdır. Halk arasında “Aslan köpeği” veya “Çin Aslanı” olarak da bilinir. Milattan önce Han Hanedanlığı’na ait tarihi eserlerde bu köpeklerden bahsedildiği görülmüştür. Fakat yapılan araştırmalar Çov Çov’ların çok daha eskilere dayandıklarını hatta Çov Çov’un spitz türü köpeklerinin atası olduğunu iddia etmektedir. Bu köpek Sibirya’nın kuzeyinde görülen Samoyed ve Tibet Mastiff köpeğine benzerliği ile dikkat çekmektedir. 1820’li yıllarda Londra Hayvanat Bahçesinde “Çin’in vahşi köpekleri” olarak sergilenmiş, ama asıl ün kazanması Kraliçe Victoria’nın bir Çov Çov köpeği almasıyla olmuştur. Oldukça hızlı ve kaslı vücut yapısıyla tanınan bu tür Çin’de sporcular tarafından da tercih edilmektedir. Tarihte ise koruma ve sürü çekme amacıyla kullanılmıştır.

Chow Chow ( Çin Aslanı )Mükemmel bir aile köpeğidir. Ortalama yaşam süreleri 9-15 yıl arasındadır. chow chow ‘un en belirgin özelliğinden bahsetmek gerekirse, siyah dili ve sopa üzerinde yürüyormuş gibi görünen düz arka bacaklarıdır. Aynı zamanda kafasının etrafında aslan yelesini andıran bir yelesi vardır. Kürkü oldukça sıkı ve tek renklidir. Bu renkler genelde siyah, mavimsi gri, kızıl ve nadiren de olsa beyazdır.

Chow Chow İnat Konusunda Sizle Yarışabilir

Chow Chow İnat Konusunda Sizle YarışabilirÇin Aslanı, genelde uslu olmasının yanı sıra bir o kadar da hırçındır. Çok karalıdır hatta bunu inatçılık derecesine çıkarabilir. Bu özelliği gözünüzü korkutmasın, çünkü kararlı bir eğitimin ve sevginin çözemeyeceği bir şey yoktur. Özgürlüğüne oldukça düşkündür, sahibine ve birlikte yaşadığı insanlara karşı sadıktır. Çocuklarla iyi anlaşır. Yeni tanıdığı insanlara karşı saldırgan olabilirler. Alanını korumayı severler, diğer köpeklere karşı üstünlük sağlarlar. Fakat evin içindeki evcil hayvanlarla iyi geçinirler. Apartman daireleri için gayet uygun bir türdür. Fazla enerjik olmadıklarından ötürü evin herhangi bir bölümünde beslenebilecekleri ve uyuyabilecekleri minimum enerjilerini kolaylıkla atabilecekleri bir yere sahip olmaları yeterlidir. Minimum egzersize ihtiyaç duydukları için aşırı kilo alımına müsaittirler. Bu nedenle günlük yarım saatlik yürüyüşler ve oyunlar oynanarak egzersizler yaptırabilirsiniz.

Ayda en az bir kez banyo ihtiyacı duysalar da tüylerinin çok sık ve kabarık olmasından dolayı bu süre her zaman yeterli olmayabilir.

 

m.g.

Yorum yapın

Kategoriler