İngiliz Bulldog

İngiliz Bulldog

25 Nisan 2024 tarihinde oluşturuldu.
İngiliz Bulldog

İngiliz Bulldog ırkı, eski Asiatik mastiflere dayanır, ancak kariyerine başladığı yer İngiltere’dir. Bulldog adı, İngilizce bull ve dog sözcüklerinin bir araya gelmesiyle türemiş en eski saf ırklardandır. Asırlar önce İngiltere’de boğa ve ayı dövüşleri için üretilmiştir. Rakiplerine demirden pençelerle saldırılar ve bu şekilde onları boğabilirler. Aynı zamanda Büyük Britanya’nın ulusal köpeği olarak bilinirler ve İngilizlerin kararlılığı ve efsanevi John Bull ile özdeşleştirilirler. 19. yüzyılda yasaklanıncaya kadar boğa dövüşlerinde kullanılmış, günümüzde ise koruma içgüdüleri oldukça kuvvetli olduğundan koruma köpeği olarak kullanılmaktadır.

Hiç horlayan köpek İngiliz Bulldog

Hiç horlayan köpek İngiliz Bulldogİngiliz Bulldog, iri ve geniş kafasıyla sağlam ve güçlü bir köpektir. Kompakt ve adaleli vücudunun iki köşesinde bulunan güçlü ve kısa bacakları ona paytak bir yürüyüş kazandırır. Geniş ancak kısa ağzı, yayvan, sarkık yüzü vardır ki bu yüz onun oldukça çirkin ve kavgacı bir görünümde olmasını sağlar. Aslıda bu görüntüsünün altında sevgi dolu, sevecen bir köpek yatmaktadır. İlk etapta bakıldığında tehditkar bir yapısı olsa da tamamıyla güvenebileceğiniz bir köpektir. Kararlı, cesur, sadık ve ailesine bağlı aynı zamanda en kibar köpek türlerindendir. Her köpek gibi Bulldog’lar da ilgi görmekten hoşlanırlar ve her ilgiyi üzerlerine çekmek isterler. Çocuklarla mükemmel anlaşırlar. Aynı evde yaşadığı evcil hayvanlarla iyi geçinir, fakat yabancı hayvanlara karşı saldırgan olabilirler. Bu köpekler fazla hareketli sayılmazlar, daha çok gençken oyun oynamayı ve hareketli olmayı severler ancak yaşlandıkça daha sakin bir hayat tercih ederler. Bu da onları mükemmel bir ev köpeği yapmaktadır. Aynı zamanda sıcağa ve soğuğa karşı oldukça hassastırlar, dışarda yaşayamazlar. Bulldog’lar horlamalarıyla ünlüdürler ve bunun yanı sıra salyalı da olabilirler. Bu tür solunum problemlerine de eğilimlidir. Bu köpekleri eğitirken ses tonunuzu iyi ayarlamalısınız. Akıllı köpeklerdir, bazen inatçılık yapsalar da basit görevleri kolayca öğrenirler ve yerine getirirler.

Her ne kadar eski zamanlarda dövüştürülmek gibi saldırgan yönleriyle eğitilmiş olsalar da günümüzde iyi bir sosyalleşmeleri sayesinde ve doğru bir eğitimle mükemmel bir aile köpeği olabilmektedir. İşin sırrı verilen eğitim ve ilgidir. Köpekler aynı bebekler gibidir. Verdiğinizin karşılığını alırsınız.

m.g.

Yorum yapın

Kategoriler