Yorkshire Terrier

Yorkshire Terrier

26 Nisan 2024 tarihinde oluşturuldu.
Yorkshire Terrier

Yorkshire Terrier bilimsel adı, canis lupus familiaris olan Birleşik Krallık kökenli küçük bir teriyer ırkıdır. Birçok ırkın karışımı olarak ortaya çıkmış, fareler ve diğer haşereleri yakalamak için İngiltere’de üretilmiştir. İlk tür Broken-Haired Scotch Terrier ya da Toy Terrier olarak bilinir. 1872’lerde Amerika’ya getirilmiş ve Amerikan Kennel Kulübü tarafından kabul görmüştür. Ortalama ömürleri 13-16 yıl arasında değişen Yorkshire Terrier, 2002 yılında dünyanın en küçük köpeği olarak adını Guinness Dünya Rekorlar kitabına yazdırmıştır.

Yorkshire Terrier, en küçük köpek cinsleri arasında yer alan küçük ve sevimli görüntüsüyle bilinen bir moda köpeğidir. Ağırlığı ortalama 3,5 kilogram olan, gözü pek, cesur, korkusuz ve otoriter bir türdür. Bu türün en belirgin fiziksel özelliği uzun ve ipeksi yumuşak tüylere sahip olmasıdır. Tüyleri sırt çizgisi boyunca devam eder ve iki yanına dökülür. Tüylerinin bakımı zor değildir, günlük düzenli olarak taramak yeterli olacaktır. Aksi halde tüyleri düğümlenebilir.

Nazik Bayanların Favorisi Yorkshire Terrier

Bu köpekler için maceraperest diyebiliriz. Küçük boyutunun farkında olmadan her zaman cesaretli tavrıyla sizi şaşırtabilir. Tabi bu durum ara sıra başının derde girmesine yol açabilir. Kendinden büyük hayvanlarla sorunsuz bir şekilde anlaşabilseler bile bazen oyun esnasında diğer büyük köpekler tarafından yaralanabilirler. Bu durum da yabancılara ve diğer köpeklere karşı saldırgan bir tutum sergilemesine yol açabilir. Bu sebepten ötürü tasmasız dolaştırmamanızda fayda vardır.

Çanta köpeği olarak bilinen bu ırk, insana duyduğu büyük bağlılıkla tanınır. Son derece sadık, akıllı ve sevgi dolu olmasıyla adeta insanın en yakın dostu olarak yaratılmış bir köpek türüdür. Zarif ve estetik görünümüyle apartman hayatına kusursuz uyum sağlarlar. Tam bir evcil ev hayvandır. Eğlenmeye ve oyun oynamaya bayılırlar. Bitmek tükenmek bilmeyen enerjileri vardır. Günlük egzersiz ihtiyaçları içinse küçük bir alan yeterli olacaktır. Çocuklarla mükemmel bağ kurarlar, çocuklu aileler için en ideal köpek seçimidir. Yaşamak için geniş alanlara ihtiyaç duymazlar ve sahiplerinin mahrem alanlarını işgal etmezler. Sahibini çok sever, ona oldukça yakın olmak ve her daim ilgi görmek isterler. Aynı zamanda soğuğa karşı duyarlıdır, sıcak ortamda yaşamayı severler.

Şunu da belirtmek gerekirse, bu ırk çok fazla şımarma eğiliminde olduğu için gereğinden fazla ilgi göstererek onu şımartmamalısınız. Sonrasında sizi dinlemeyerek inatçı bir tutum sergileyebilir.

m.g.

Yorum yapın

Kategoriler