Husky Sibirya Kurdu

Husky Sibirya Kurdu

25 Nisan 2024 tarihinde oluşturuldu.
Husky Sibirya Kurdu

Husky Sibirya Kurdu asıl kökeni Rusya olan bu köpekler, Rusya’nın kutuplara yakın bölgelerinde ve Sibirya’da uzun yıllar yaşamlarını sürdürmüşlerdir. Daha sonraları 1909 yılında aynı iklim şartlarına sahip olan Alaska’ya getirilmiş ve burada çoğalmışlardır. Dayanıklılık seviyelerinin oldukça yüksek olması sayesinde, Sibirya’nın Chukchi bölgesindeki halk tarafından ren geyiği çobanlığı, kızak çekme ve bekçilik görevlerinde kullanılmış bir köpek ırkıdır. 1925 yıllarında insan hayatını ciddi anlamda tehdit eden difteri hastalığıyla mücadele konusunda, Sibirya kurtları olağanüstü mücadele göstererek kızaklar yardımıyla ilaçların insanlara ulaşmasını sağlamışlardır. Bu durum Husky’lerin uluslararası bir ün almasında önemli bir rol oynamıştır.

Masmavi gözleriyle Husky Sibirya Kurdu sizi etkileyebilir

Husky Sibirya Kurdu cinsi köpekler, vahşi ve güçlü görünseler de aslında uysal bir yapıya sahiptirler. Göz renkleriyle dünyada en çok tercih edilen köpeklerden olup, soğuk iklimde yaşamaya uygun oldukları için ön ve arka ayakları karın üstünde rahatlıkla hareket edebilecek şekilde gelişmiştir. Bu köpekler yetişkinliğe ulaştıklarında 30 kilo ağırlığa ve 60 cm boya kadar çıkabilirler. Adından da anlaşıldığı gibi soğuğa karşı oldukça dayanıklıdır ve kalın kürkleri sayesinde -50 ile -60 derece soğukta bile yaşayabilirler. Bu ırkın karakteristik özelliklerini incelediğimizde karşımıza çıkan ilk şey bu köpeklerin haylaz, oyuncu, inatçı, sosyal ve zeki olmalarıdır. Öğretilmek istenilen şeyleri kolayca öğrenirler. İşlerine gelmedikleri şeylerde inatçı olabilirler bu yüzden, küçük yaşta sabırla ve tutarlılıkla verilen eğitim ileriki yaşlarda sosyalleşmesini sağlayacaktır. Uysal köpeklerdir, ailesine bağlıdır, çocuklarla ve yabancı insanlarla iyi anlaşırlar. Yüksek enerjiye sahip olup, her gün düzenli yürüyüşler ve oyunlar günlük egzersizleri için yeterli olacaktır.

Husky Evde Bakım için Uygun Değildir Peki Neden ?

Husky köpekleri ulumayı severler, fazla havlayan türden köpekler değildir. Fakat yeteri kadar enerjilerini atamazlarsa muhtemelen gece olduğunda uyumaya ve sürekli havlayarak çevresine rahatsızlık verecektir. Özgürlüklerine düşkün bu ırk, başına buyruk ve kendi başına hareket etmeyi severler. Özellikle kaçma içgüdüsü yüksek ve hızlı hareket etmesinden dolayı kalabalık ortamlarda yalnız bırakılmamalıdır. Fareler ve kuşlar bu köpeklerin avlanmaktan en çok hoşlandığı hayvanlardandır. Sibirya kurtları yüzyıllar boyunca sürüler halinde yaşadıkları için yalnız kalmayı sevmezler. Apartman hayatı için uygun değildir ve tek bakılması önerilmez. Hemen bir yavru Husyk Sibirya kurdu satın almak istiyorsanız anasayfasımızı ziyaret edebilirsiniz.

 

m.g.

Yorum yapın

Kategoriler