Binbirpati aracılığı ile bu ırkların satışı ve sahiplendirilmesi yasaklandı

Binbirpati aracılığı ile bu ırkların satışı ve sahiplendirilmesi yasaklandı

29 Mart 2024 tarihinde oluşturuldu.
Binbirpati aracılığı ile bu ırkların satışı ve sahiplendirilmesi yasaklandı

Son zamanlarda ülkemizde bilinçsiz bir şekilde yetiştirilen ve toplumda giderek tehdit oluşturan aşağıda listesini verdiğimiz ırkların sitemizde satışı yasaklanmıştır.

  • Pitbull Terrier
  • Dogo Argentino
  • Fila Brasilerio
  • Japanese Tosa
  • American Staffordshire Terrier
  • American Bully ırkı

Binbirpati aracılığı ile bu ırkların satışı ve sahiplendirilmesi yasaklandıTarım ve Orman Bakanlığı 7331 sayılı Hayvanları koruma kanunu ve Türk ceza kanununda yapılan değişikliklere istinaden yayınladığı 2021-48 sayılı Tehlike arz eden köpekler ( satışı yasak köpek ırkları ) kategorisine üste bahsi geçen 6 ırkı daha eklemiştir.

Bu ırklara sahip kişilerin yapması gerekenler

Bu tehlikeli ırklara 14.07.2021 öncesi sahip olan vatandaşların 14.01.2021 tarihine kadar kayıt yaptırmaları gerekiyor. Bakanlığın illerde yer alan Tarım Müdürlüklerine müracaat ederek köpeklerini PETVET sistmeine kaydetirmeleri gerekmektedir. Bu tarihten sonra halen kayıt altında olmayan hayvanlar için cezai yaptırım uygulanacaktır.

Ağır Yaptırımlar ve Cezalar Geliyor

Bakanlık tarafından yayınlan genelgeye istinaden bu ırkları besleyen, satan, sergileyen, takas eden, hediye eden, üretim yapan, kişilere hem adlî hem idari cezalar uygulanacaktır.

Yin bu hayvanları toplumun yoğun olduğu alanlarda ve çocuk parklarında gezdiren kişilere 11 bin TL idari para cezası kesilip köpeklerine el koyulacaktır Aynı kanuna istinaden bu köpekler gezinti vs maksat ile bulunduğu yerlerden ağız korumalığı olmadan çıkarılıp gezilmesi yasaklanmıştır. Bu kurala uymayanlar da üsteki cezalara maruz kalacaktır.

BinbirPati ailesi olarak devletimizin koyduğu kurallara harfiyen uyma konusunda kararlıyız. Bilinçsiz insanlar tarafından toplumda gün geçtikçe çok ciddi tehditlerin oluşmasından dolayı. Bu sevimli dostlarımızın sahiplendirilmesine aracılık yapmayı. 14 Ocak 2021 tarihi sonlandırma kararı aldık.

Bundan Böyle

Bundan sonra bu ırklar üzerinden sitemize girişi yapılan tüm ilanlar sebep gösterilmeksizin RED EDİLECEKTİR. Sevgili ilan verenler sizlerinde bu konuda hassasiyet gösterip kanuna göre hareket etmenizi temenni ediyoruz. İleride bakanlıkça her hangi bir olumlu karar çıkarsa bu konuyu tekrar değerlendireceğiz.

Anlayışınız için sizlere Teşekkür ederiz

BinbirPati TAKIMI…

 

 

 

 

3 Responses “Binbirpati aracılığı ile bu ırkların satışı ve sahiplendirilmesi yasaklandı” İçin Yorumlar

  1. seyit yüksel dedi ki:

    Çok yararlı bir makale olmuş. Hassasiyetiniz için teşekkürler.

  2. Duyarlı Vatandaş dedi ki:

    Sokaklarda başıboş köpekler hayatımızı tehdit ediyor. Tehlikeli ırkların yasaklanması ile sorun çözülmedi. Havrita kapatılıp sokaklardan köpekler toplanması gerekiyor.

  3. yonetim dedi ki:

    Lütfen bu konudaki bildirimlerinizi ilgili bakanlığa ve CİMERE ayrıca iletiniz

Yorum yapın

Kategoriler