Bernese Dağ Köpeği

Bernese Dağ Köpeği

25 Nisan 2024 tarihinde oluşturuldu.
Bernese Dağ Köpeği

Bernese dağ köpeği adını ırkın yaygın olarak bulunduğu İsviçre’nin Berne kantonundan almıştır ve İsviçre Alpleri’nden Sennenhund tipi köpeklerin dört türünden biri olan büyük boyutlu, uzun yumuşak tüylü bir dağ köpeği ırkıdır. Mastiff’lerin ve bekçi türü ırkların birleşmesiyle ortaya çıkan Bernese Dağ köpeği, 2000 yıl öncesinde Romalılar tarafından İsviçre’ye getirildiği biliniyor. Burada ilk olarak çiftlik köpeği olarak kullanılmış, daha sonra ülkeye getirilen farklı ırktan köpekler, mevcut ırkları kaybolma tehlikesiyle karşı karşıya bırakmıştır. Oldukça dayanıklı olan bu ırk, koyun ve sığırların güdülmesinde, yük taşımada ve çiftlik bekçisi olarak uzun yıllar kullanılmış, bunun yanı sıra iz sürme, koruma, arama ve kurtarma gibi görevlerde başarılı bir şekilde günümüze kadar gelmiştir.

Bernese Dağ Köpeği Muhteşem Görünüşüyle Kendisine Hayran Bırakıyor

Bernese Dağ köpeği, sıcağı sevmeyen, soğuk ortamlara yaşamaya adapte olan, sakin yapılı dost canlısı bir türdür. Üç renkten oluşan gösterişli bir kürke sahiptir ki bu da onları kolayca ayırt etmenizi sağlar. Boylarının 70 cm uzunluğa ulaşmasıyla dev köpekler arasında yer alırlar. Çok sevimli, tatlı mı tatlı, neşeli ve zeki bir ırktır. Öğrenmeye o kadar isteklidir ki, kolaylıkla eğitilebilir ve asla sizi yormaz. Oldukça akıllı olmalarından verilen komutları kolayca uygularlar. Fakat söz dinlemeleri için muhakkak otorite kurmanız gerekir. Yüksek enerjiye sahip, yorulmak bilmeyen ve dinlenmeye ihtiyaç duymayan bir köpek türüdür.

Fazlasıyla uysal olan bu köpekler, küçük yaşta sosyalleştirildiklerinde ailesine çok bağlı ve sadık olurlar. Doğuştan korumacı yapılarıyla sevdiklerini korur, iyi huylu olmalarından dolayı yabanilik ve saldırganlık göstermezler. Yoğun arkadaşlık ve ilgi isteyen bu tür, çocuklara mükemmel uyum sağlar. Her ne kadar aile hayatına uyum sağlasalar da, fazla enerjik ve çok tüy dökmelerinden ötürü ev yaşantısı için uygun bir tür değildir. Enerjilerini atabilmeleri için düzenli olarak dışarı çıkmaları, yürüyüş, koşma gibi egzersizler ile oyun oynama olanağı sağlanmalıdır.

Bernese Dağ köpeği, çalışkan olmasıyla bilinir ve her türlü zorlu iklim şartlarına, engebeli arazilere dayanıklı bir köpek türüdür. İnsanların etrafında bulunmaktan hoşlandıkları için uzun süre yalnız kalmaları durumunda yalnızlık kaygısı yaşarlar.

m.g.

Yorum yapın

Kategoriler