Saint Bernard

Saint Bernard

25 Nisan 2024 tarihinde oluşturuldu.
Saint Bernard

Saint Bernard kökeni İsviçre olan, çok büyük ve adeleli bir köpek ırkıdır. Kökenleri çok eskiye dayanır, Romalıların Alp dağlarına getirdikleri Tibet Mastiff’inden türediği bilinmektedir. 17. yüzyılda kurtarma köpeği olarak kullanılmıştır. Yaralı insanları bulur ve onları soğuktan korumak için üzerlerine yatarak ısıtırdı. Ayrıca bu köpeklerin hisleri ve koku duyuları o kadar güçlüdür ki, fırtına ve çığ tehlikesini önceden hissederler, metrelerce kar altında kalan insanların yerlerini tespit ederek, bu şekilde binlerce insanı donmaktan kurtarmışlardır. Saint Bernard halk arasında salyalarıyla ünlü olan ve halkın sevgisini Beethoven adlı filmle kazanmış bir köpek türüdür.

Adeta insanları kurtarmak için yaratılmış bir tür Saint Bernard

Saint Bernard, en az 60 kg olmakla birlikte 140 kiloya kadar ulaşabilen güçlü görünümlü, büyük ve sağlam köpeklerdir. Bilinen en ağır St. Bernard türü olan Benedictine 163 kg ağırlığındaydı. Ayakları kar ve buzda sağlam basmasını sağlayacak şekilde güçlü ve kavisli şekilde gelişmiştir. Bu köpekler oldukça hayat dolu tam bir insan canlısıdır. Sakin yapısıyla yavaş hareket eden, sabırlı ve itaatkar bir köpektir. Nazik yapısıyla çocuklara karşı toleranslıdır. Bunlar büyük köpekler olduğu için insanlarla küçük yaşta sosyalleştirilmeleri gerekir. Aynı zamanda eğitimine de henüz kontrol edilebilecek yaşta başlanılmalı ve tutarlı bir metot kullanılmalıdır. Şunu da unutmamak gerekir ki, bu boyutlardaki köpekler doğru sosyalleştirilmediklerinde dik kafalı, inatçı ve saldırgan olabilmekte ve kontrol edilemediğinden büyük problemler oluşturabilmektedir. Oldukça sadık, vefakar köpeklerdir, aynı zamanda iyi birer bekçidirler. Herhangi bir tehlike sezdiklerinde sahibini ve bölgesini korur. Sadece görüntüsü bile düşmanı caydırmak için yeterli olabilmektedir. Belki de en kötü özellikleri yemek yedikten ve su içtikten sonra salya problemleri olmasıdır. Bu tür kilo almaya meyillidir, fakat aşırı derecece egzersize ihtiyaç duymazlar. Sadece her gün düzenli yürüyüşler yaptırarak egzersiz ihtiyacı karşılanabilir.

St. Bernard soğuk iklim köpeğidir. Genelde bahçeli evlerde bakılması önerilir. Geçmişte kaybolan insanları bulmak için görevlendirilseler de artık günümüzde bu görevi yapan köpek sayısı oldukça azalmıştır. Daha çok insanlara arkadaşlık eden ev köpeği olarak kullanılmaktadır.

m.g.

Yorum yapın

Kategoriler