Yavru Köpek Fiyatları

Yavru Köpek Fiyatları

27 Nisan 2024 tarihinde oluşturuldu.
Yavru Köpek Fiyatları

Köpek satın almayı düşünenlerin çok fazla sorduğu sorulardan biri de yavru köpek fiyatları olarak ifade edilebilir. Yavru bir dost satın almayı düşünüyorsanız, öncelikle fiyat aralıklarının köpeğin cinsine göre değişkenlik gösterebileceğini belirtmek isteriz. Köpekler, birçok türe ayrılmaktadır. Bu nedenle köpek türlerinin fiyat aralıkları oldukça farklıdır.

Yavru Köpek Fiyatları Neden Sitede Yok ?

Bunun yanı sıra alacağınız yer de çok önemlidir. Bir site üzerinden ilanla köpek satın almayı düşünüyorsanız, fiyat aralıkları sitede belirlenen tutarda olacaktır. Fakat aynı cinsi farklı birinden daha uyguna alabilirsiniz. Kısacası yavru köpek fiyatları en düşük olarak 100 TL ile 10.000 TL aralığında değişkenlik gösterebilmektedir. Alım şekliniz ve alacağınız yer de oldukça önemlidir. Genelde köpek satışı yapan kişiler yada kurumlar fiyatlarını sitelerde yayınlamazlar. Fiyatları telefondan yada yüz yüze görüşme esnasında aktarırlar.

Yavru Köpek Alırken

Köpekler şüphesiz ki en sadık dostlarımızdır. Köpek satın almayı düşünenler için birçok dikkat edilmesi gereken konu vardır. Yavru köpek alırken, dikkat edilmesi gerekenler öncelikle köpeğin sağlıklı olup olmamasıdır. Göz akıntısı çok önemlidir. Göz akıntısının olup olmadığı hayvanda göz altı ıslaklığının olup olmaması çok önemlidir. Bunun yanı sıra burnunun nemli olup olmaması da önemlidir.

Solunum yollarının burnunun ıslak olup olmamasına bağlı olduğunu ifade edebiliriz. Yavru köpeklerde tüy yapıları önemlidir. Tüylerinin canlı olmasına ayrıca dikkat etmelisiniz. Bir diğer önemli durum ise parazitli olup olmamasıdır. Parazitleri varsı muhakkak tedavisini yaptırmanız şarttır. En yaramazı en sağlıklısıdır. Yaramaz bir köpekse sağlıklı olduğu anlamına gelmektedir.

 

Aile ve Çevre Şartlarına Göre Köpek Alımı


Köpek almadan önce dikkat edilmesi gereken konulardan bir tanesi de aile ve çevre şartlarına göre köpek alımı olarak ifade edilebilir. Örnek olarak evliyseniz, eşiniz köpek sevmiyorsa köpek almamanızda fayda vardır. Çünkü daha sonra bakılamayan köpekler sokaklara mahkum kalabilmektedir. Çevre şartları olarak evinizin bahçeli mi yoksa bir apartman dairesi mi olduğu çok önemlidir.

Bahçeli bir evde köpek bakımı daha rahat ve kolay olacaktır. Köpekler hangi cinste olursa olsun ırksal olarak davranışları aynıdır. Bu nedenle almadan önce ailenizin desteği ve bakım sağlanacak olan mekan çok önemlidir. Bakılamayıp sokağa bırakılan birçok köpek ölebiliyor. Bu durumun meydana gelmemesi için çevresel faktörler göz önüne alınmalıdır.

Yorum yapın

Kategoriler