Terrier Maltese

Terrier Maltese

26 Nisan 2024 tarihinde oluşturuldu.

Terrier Maltese dünyanın en eski türlerinden olan yaklaşık 2800’lü yıllarda Malta’da üretildiği düşünülen bir süs köpeği ırkıdır. Yüzyıllardır farklı isimlerle anılmıştır. Günümüzde ise, Comforter köpeği, Maltese Lion köpeği, Roman Ladies köpeği ve Malta antik köpeği olarak adlandırılmaktadır. Bu türün kökeni tam olarak bilinmemekle beraber Tibet Terrier veya Pomeranya türlerinden geldiği düşünülmektedir. Amerika’ya ilk defa 1870 yılında getirilmiş ve 1888 yılında Amerikan Kennel Kulübü tarafından cins olarak kabul edilmiştir.

Sıfırdan Köpek Besleyenler İçin ideal Tür Terrier Maltese

Ortalama yaşam süreleri 12-15 yıl olup, yetişkinleri yaklaşık 13 cm yüksekliğinde ve 3 kg ağırlığındadır. Uzun beyaz tüyleri, küçük vücutları ve sarkık kulaklarıyla oldukça sevecen köpeklerdir. Çok uysal, korkusuz ve hayat dolu bir yapıya sahip olmalarıyla apartmanda beslenmeye gayet uygundur. Fazla sorumluluk almak istemeyen ve hiç köpek beslememiş kişiler için bakılması en ideal köpek türüdür.

Genel görünümlerinden bahsetmek gerekirse, Maltese’lerin sırttan yere kadar uzanan düz, bembeyaz ipeksi tüyleri vardır. Gözleri yuvarlak ve koyu renkli; burnu ise, uç kısma doğru hafifçe sivri ve siyah renklidir. Tüy dökmezler, alerjik sorunu olanlar için ideal bir türdür.

Malta Terrieri, oyun oynamayı çok seven bir türdür. Kendinden büyük yapıdaki köpeklerle çok iyi anlaşmalarının yanı sıra kedilerle de iyi geçinirler. Aynı zamanda çocuklarla iyi geçinmeleri oyunu çok sevmelerinden dolayı onlara zarar verebilir. Bu duruma karşı dikkatli olunmakta fayda vardır. Sahibiyle arasında güçlü bağlar kurabilen, sevgi dolu ve aynı zamanda sadık bir kimliğe sahiptirler. Eğitilme konusunda oldukça başarılı bir tür olan bu köpek son derece cesaretli ve akıllı olmasıyla bilinmektedir. Öğrenmeye istekli oluşu kolaylıkla öğretileni kavrayabilmesini sağlar. Bunlar enerjileri yüksek köpeklerdir. Diğer hayvanlara göre fazla havlama özellikleri yoktur fakat şüpheli durumlarda havlayarak iyi bir gözlemci köpek gibi davranış gösterirler. Aşırı ilgi beklemezler ama kucakta olmaktan da vazgeçmezler.

Terrier Maltese satışıTerrier Maltese komut eğitiminde oldukça itaatkar olabilirler. Onları eğitmek eğlencelidir. Eğer her şeyi düzenli bir şekilde yaparsanız, onların da öğrenmelerini kolaylaştırırsınız. Ancak her seferinde kontrolü elinizde tutmanız gerekmektedir.

Tüy dökmedikleri için, ölü tüyleri fırçalayarak giderilebilir. Göz ve ağız çevresindeki rahatsız edici tüyler temizlenmeli ve uzayan tüyler kısaltılmalıdır. Yumuşak beyaz kürkü günlük olarak fırçalanmalıdır. Apartman hayati için mükemmel bir türdür. Soğuk ve sıcak iklimlerden çabucak etkilenirler.

Terrier Maltese, tarihler boyunca insanlara arkadaşlık eden dost canlısı köpeklerdir.

m.g.

Yorum yapın

Kategoriler