Spitz

Spitz

27 Nisan 2024 tarihinde oluşturuldu.
Spitz

Japon Spitzlerin; kökeninin Sibirya Samoyed soyundan geldiği düşünülmekte ve Japonya’da geliştirilen bir köpek ırkı olduğu bilinmektedir. ABD’de Spitz sözcüğü, küçük cüsseli ve uzun beyaz kürklü köpekler için kullanılan ortak bir terimdir. Japon Spitz, Spitzlerin arasında en yaygın olan türdür. Bu ırk, Samoyed ve Amerikan Eskimo köpeği gibi beyaz Pomeranya’ya olan benzerliğinden ötürü Amerikan Kennel Club tarafından tanınmıyor. Bu köpekler doğası gereği canlı, beyaz parlak tüyleriyle küçük ama büyüleyici görünümleriyle popüler türlerden biridir.

Güler yüzlü bir köpek düşünün – işte bu bir Japon Spitz’in ta kendisidir

Güler yüzlü bir köpek düşünün – işte bu bir Japon Spitz’in ta kendisidir

Japon Spitz köpeğinin burun kısmının sivri olması, kürkünün kalın sık ve kuyruğunun geriye doğru kabarık kıvrılmış olması ilk etapta göze çarpan özelliklerindendir. Evinizde sürekli neşe saçan, her daim güleç olan bir köpek türüdür. Bu tür cana yakın, çok uyumlu olmasıyla bilinir ve insanlarla yakın bağ kurmayı severler. Sahiplerine muazzam bağlıdırlar. Her koşulda dikkati ve ilgiliyi üstüne çekmeyi başarırlar, bu da onları fazlasıyla mutlu eder. Yüksek enerjileriyle oldukça aktif olan bu köpekler, her yaştan insanla ve özellikle çocuklarla iyi anlaşırlar, onlarla oyun oynamayı severler. Akıllı ve kolay eğitilebilen bir köpek olduğu için küçük yaşta kolayca sosyalleşebilir. Fakat itaat eğitimi sizi biraz zorlayabilir, hızlı öğrenirler ama tutarlı ve sabırlı olursanız eğitilmesinde sıkıntı yaşamazsınız. Onları bu denli eğitime duyarlı yapan şey ise öğrenmeye çok istekli oluşları ve sürekli yeni şeyler öğrenme istediğidir. Tabi ki her köpek türü gibi Spitz’lerde uygun şekilde eğitilmezlerse, uzun süre yalnız kalırlarsa ve yeteri kadar egzersiz yapmazlarsa davranışsal bozukluklar gösterirler. Bazı zamanlar ise, kendi başlarına bırakılmaya pek aldırış göstermezler, apartman hayatında yaşamaya kolayca adapte olurlar.

Tam anlamıyla aile köpeği olmanın tüm özelliklerini üstünde barındıran bu tür, ilk kez köpek sahibi olmak isteyenler için ideal bir evcil hayvandır. Özellikle çocuklu aileler için mükemmel bir seçimdir, çünkü fazla bakım gerektirmez. Aynı zamanda yabancılara karşı havlama özelliği gösterseler de, daha önce hiç tanımadığı insanlara karşı saldırgan değildirler. Yapıları gereği korumacı bir yaklaşım gösterirler yani doğuştan doğal bekçidirler. Ülkemizin profesyonel şekilde Spitz üreticilerine ev sahipliği yaptığını biliyormuydunuz ? Sizde hem çok şirin hemde yetenekli bekçi olan Spitz satın almak istiyorsanız. Deneyimli üreticilerin ilanlarına hemen göz atabilirsiniz.

m.g.

Yorum yapın

Kategoriler