Shih Tzu

Shih Tzu

19 Nisan 2024 tarihinde oluşturuldu.
Shih Tzu

Shih Tzu anavatanı Çin olan, 17. yüzyılda Tibet’ten Pekin’e getirilen ve Pekingese ırkı köpeklerle Tibetan Lhasa Apso ırkı köpeklerin çiftleştirilmesi sonucu ortaya çıkmış bir türdür. Bu Tür Çin’de imparatorluk döneminde oldukça popüler olmuş ve Çin’ den Avrupa’ya ticaretin başladığı yıllarda satılması ve ülke dışına çıkarılması yasaklanmıştır. Daha sonra 1930 yıllarında İngiltere getirilmiş. Günümüzde ise, popüler bir pet ve şov köpeği olarak ün kazanmıştır.

Shih Tzu, kelime anlamı olarak “Aslan Köpeği” anlamına gelir. Uzun ve yumuşak tüylere, küçük bir burna ve büyük derin koyu gözlere sahiptir. Tüyleri çok çabuk uzar, ince telli olduğu için sık sık tarama ihtiyacı gerektirir. Bu tüylerin bakımı oldukça zordur. Günde en az yarım saat taranıp, bakımının yapılması gerekir. Tüylerinin çabuk uzaması sizi korkutmasın çünkü tüy dökmezler. Alerji sorunu yaşayanlar için ideal bir türdür. Yaşam süreleri 10-16 yıl arasında değişen çok sakin ve akıllı köpeklerdir.

Cesaretiyle sizi şaşırtan bir köpek Shih Tzu

Cesaretiyle sizi şaşırtan bir köpek Shih Tzu

Küçük ebatı ve sevimliliğiyle oldukça şirin görünen en güzel süs köpekleri listesinde yer alan Shih Tzu, birçok köpek severler tarafından ideal ev arkadaşı olarak sahiplenilmektedir. Zeki ve akıllı olan bu türün eğitilmesi konusunda sabırlı ve kararlı davranılması onun kolayca eğitilmesini sağlayacaktır. Algı seviyeleri oldukça yüksektir. Gösterdiğiniz eğitime karşılık verirler ve sürekli olarak iletişim halinde olmanız gerekir. Yavruyken evcilleştirilmesi ilerdeki eğitimler için faydalı olacaktır. Aktif bir ırk olmasının yanında tembellik yapmayı da seveler. Evdeki diğer hayvanlarla ve çocuklarla iyi anlaşırlar. Fakat inatçı bir yapısı olduğu için sinirlendiğinde veya kızdırıldığında ısırabilir. Tam bir insan canlısı köpektir. Yabancılara karşı sıcakkanlıdırlar, her zaman insanlarla birlikte olmak ve onlarla oyun oynamak isterler. Shih Tzu cesur olmalarıyla dikkat çekerler, herhangi bir yükseklikten atlamaktan çekinmezler. Ev hayatına çok uyumlu bir türdür, fakat bulduğu her şeyi kemirmeye bayılırlar. Fazla havlama özelliği göstermezler.

Sıcağa karşı hassastırlar. Vücut sıcaklığını ayarlamada sıkıntı yaşadıkları için çok sıcak havalarda dışarıda dolaştırılmamaları gerekir. Kilo almaya müsait bir tür olan Shih Tzu için günlük yürüyüş egzersizleri yeterli olacaktır.

 mg

 

Yorum yapın

Kategoriler