Rottweiler

Rottweiler

29 Mart 2024 tarihinde oluşturuldu.
Rottweiler

Rottweiler geçmişi Roma İmparatorluğu dönemine dayanan, bilinen en eski köpek türlerinden biridir. İsmini Almanya’nın Rottweil kasabasından alan, Almanya kökenli bir ırktır. O dönemde sürülerin güdülmesi amacıyla ve kafilede bulunan insanları korumak için kullanılmış. Günümüzde ise, iz sürme, arama ve kurtarma, polis köpeği, rehber köpek, koruma ve bekçi köpeği gibi birçok alanda kullanılmaktadır.

Rottweiler denince akla gelen ilk şey güçtür!

Rottweiler denince akla gelen ilk şey güçtür!

Son derece güçlü, korkusuz ve cesur köpeklerdir. Her ne kadar tehlikeli ve saldırgan bir tür gibi görünse de aslında o heybetli görünüşünün altında son derece şefkatli, itaatkar ve sadık bir köpek görmek mümkündür. Ortalama yaşam süreleri 8-10 yıl kadar olmakla birlikte, en belirgin özellikleri geniş ama orantısız kafaları ve tabi makas gibi keskin güçlü çeneleridir. ‘National Geographic’ bu köpeklerin ısırma şiddetini ölçmüş ve en şiddetli ısıran köpekler olarak listesinde yer almaktadır. Tüylerinin rengi çoğunlukla siyahın üstüne kahverengi lekeler şeklinde olmakla birlikte, haftalık tüylerini taramak bakımı için yeterli olacaktır.

Dominant bir köpek mi arıyorsunuz? O halde Rottweiler doğru bir seçenek

Dominant bir köpek mi arıyorsunuz? O halde Rottweiler doğru bir seçenekRottweiler, köpeği için en doğru tabir sanırım becerikli ve zeki olmaları olurdu. Bu köpeklerin küçük yaştan itibaren sosyalleşmeleri önerilir. Aksi halde her ne kadar sevecen ve korumacı olsalar da iyi şekilde verilmeyen eğitim onları saldırgan ve tehlikeli yapabilir. Dominant bir karakter yapısı vardır, eğitimi esnasında sabırlı olunmalı ve sık sık eğitim tekrarlanmalıdır. İyice sosyalleştiğinden emin olunduktan sonra çocuklar için iyi bir oyun arkadaşı olabilirler. Şunu de belirtmeliyiz ki bu Rottweiler köpeğini asla tasmasız dolaştırmamalısınız, nadiren de olsa agresif davranışlar sergileyebilir. Bu durum hem köpeğiniz için hem de olası şikayetlerin önüne geçmek için önemlidir. Çünkü ciddi hasarlar verebilecek güce sahip oldukları unutulmamalıdır. İlk defa köpek sahibi olacak kişiler için önerilmez. Yoğun egzersize ihtiyaç duyarlar, ailesiyle birlikte olmaktan ve oyun oynamaktan hoşlanırlar. Dirençli ve acıya karşı duyarsız bu köpekler, ailesini her türlü tehlikeye karşı korur. Bu köpeğe ne iş verirseniz verin yorulmadan hepsini yerine getirecektir. Kısacası Rottweiler sanıldığı kadar saldırgan bir köpek türü değildir, aksine iyi bir eğitim verdiğiniz sürece gayet sevgi dolu ve size sadık olacaktır.

m.g.

Yorum yapın

Kategoriler