Pomeranian Boo

Pomeranian Boo

29 Mart 2024 tarihinde oluşturuldu.
Pomeranian Boo

Pomeranian boo, Pomeranya köpeği veya kısaca Pom adıyla adlandırılan Spitz tipi köpek cinsidir. Adını Orta Avrupa’nın Pomeranya bölgesinden almaktadır. Bu tür, ilk olarak 1870 yılında İngiliz Kennel Club tarafından tanınmıştır. Daha sonra Kraliçe Victoria bir gezi esnasında bu köpeğe aşık olmuş ve İtalya’dan aldığı köpeğine Marco adını vererek, böylece pomeranianların İngiltere’de popüler bir tür haline gelmesine vesile olmuştur. Pomeranianlar 1800’lü yılların sonlarında Amerika kıtasına götürülmüş ve orada da sevilen bir tür olmuşlardır. Günümüzde dünyaca popüler olan bu tür, başta Amerika olmak üzere Avrupa ve Asya ülkelerinde çok talep görmektedir. Oldukça pahalı olan bu tür aynı zamanda ev köpeğidir.

Bu köpekler, maksimum 30 santimetreye ulaşan boyları ve yaklaşık 3-3,5 kiloluk ağırlıklarıyla küçük köpekler listesinde yer almaktadırlar. Ortalama yaşam süreleri 12-16 yıl olmakla birlikte dışa dönük, zeki, sosyal ve dost canlısı hayvanlardır.

Yerinde Duramayan Köpek Pomeranian Boo

Yerinde Duramayan Köpek Pomeranian Boo

Pomeranian boo köpeği, oldukça meraklı, etrafındaki olaylara karşı ilgili ve dikkat çekmek için her türlü hareketi yapabilen sevimli hayvanlardır. Aynı zamanda her daim heyecanlı ve hareketli olan bu kişiliği onun çabucak yorulmasına neden olmaktadır. Bu tür; gerek enerjik, sempatik, kendine özgü hareketleriyle gerekse küçük ve sevimli olmasıyla kendine hayran bırakmaktadır.

Apartman dairelerinde beslemek için ideal türlerden bir tanesidir. Akıllı olması eğitilmesi konusunda kolaylık sağlar. Eğer çok fazla havlamasını istemiyorsanız yavruyken iyi eğitmeniz gerekmektedir. Yavruyken sosyalleştiklerinde evdeki diğer köpeklerle ve evde yaşayan çocuklarla iyi anlaşırlar. Fakat bazen çocukların sert oyun oynamalarından dolayı sorun yaşayabilirler. Yabancı insanlara karşı her zaman temkinli yaklaşırlar. Bu türler ailesine bağlıdır, öğrenmeyi severler. Şüpheli gördükleri durumlarda ise havlamaya başlarlar. Etrafta koşuşturmayı severler.

 

Özelikleri ve Bakımı

 

Pomeranian Boo bakımı nasıl yapılırÜst katman tüyleri kabarık olmasının yanı sıra alt katman tüyleri kalındır. Küçük dik kulakları ve badem şeklinde gözleri ve kendine özgü kuyrukları vardır. Bu tür, tüysüz haliyle Chihuahua’ya benzerliğiyle bilinir. Bu türün erkeği yılda bir kere tüy dökerken, dişisi doğumdan sonra ya da sıcaklarda tüy döker.

Pomeranianların, haftada birkaç kere tüyleri fırçalanmalı ve minimum haftada bir kere de dişleri fırçalanmalıdır. Ancak ihtiyacı olduğunda banyo yaptırılmalıdır.

Son olarak bu köpekleri mutlu etmek istiyorsanız; ara sıra yürüyüşler yapmanız, onunla oyunlar oynamanız veya evinizde onunla yapabileceğiniz küçük aktiviteler yeterli olacaktır.

M.H.

Yorum yapın

Kategoriler