Minyatür Schnauzer

Minyatür Schnauzer

29 Mart 2024 tarihinde oluşturuldu.
Minyatür Schnauzer

Minyatür Schnauzer, 19. yüzyılda Almanya’da ortaya çıkan küçük bir köpek türüdür. Affenpincher köpeği ile Poddle köpeği ırklarının melezlenmesi sonucu elde edilmiştir. Alman kökenli bir ırk olan Schnauzer’in adı, Almanca “burun bölgesi” anlamına gelen “schnauze” kelimesinden türemiştir. Geçmişte usta bir fare avcısı ve bekçi köpeği olarak kullanılmış, günümüzde ise, daha çok pet olarak sahiplenilen popüler köpeklerden biridir.

Fare avlamak için yaratılmış bir tür, Minyatür Schnauzer

Fare avlamak için yaratılmış bir tür, Minyatür Schnauzer

Üç ayrı Schnauzer türü vardır. Bunlar Standart Schnauzer, Dev Schnauzer ve aralarında en popüler olan Minyatür Schnauzer’dır. Sakallı, bıyıklı bir yüzü, dikdörtgen kafası ve küçük derin gözleriyle dikkat çeken bir türdür. Tüylerinin bakımı önemlidir, düzenli taranmalıdır aksi halde düğümlenebilir. Sağlam gövdesi ve tüyleri sayesinde soğuk hava koşullarına karşı dayanıklı ve her türlü ortama uyum sağlayan bir köpek türüdür. Schnauzer köpekleri doğası gereği iyi huylulardır, sahiplerini çok severler, her zaman yanlarında olmak ve ilgi görmek isterler. Her durumda onları koruyan ve enerji seviyeleri yüksek köpeklerdir. Eğitim sürelerinde itaatkardırlar fakat çabuk sıkılabilirler, böyle durumlarda da inatçı tavırlar sergilerler. Sabırla vereceğiniz iyi bir eğitim sayesinde tüm bu olumsuzlukların önüne geçebilirsiniz. Özellikle diğer hayvanlarla birlikte yaşaması durumunda küçük yaşta sosyalleştirilmeleri gerekir ki sorunsuz bir şekilde bir arada yaşayabilsinler.


SchnauzerKüçük görünümleri sizi yanıltmasın, doğaları gereği koruyucu bir yapıya sahip bu köpekler, herhangi bir tehlike durumunda güçlü ve istikrarlı bir şekilde havlama özelliği gösterirler. Kendisinin ve ailesinin yaşadığı sınırlar içerisinde bölgesel ve koruyucu bir tutum sergilerler. Minyatür Schnauzer’ler mükemmel birer arkadaş canlısı, mutlu, enerjik ve oyuncu tavırlarıyla çocuklarla iyi anlaşır ve ailesiyle birlikte zaman geçirmekten keyif alırlar. Ayrıca yabancı insanlara karşı her zaman temkinlidir.

Şunu da belirtmek gerekir ki; Schnauzer köpeği, eğitime çok iyi cevap veren akıllı bir köpektir. Diğer türlerden farklı olarak pek çok şeyi bir arada yapmak ister ve onun sıkılmaması için değişik aktiviteler bulmanız gerekebilir. Çünkü canı sıkıldığında zor bir köpek olacaktır. Eğer onun bu ilgisine karşılık veremeyecekseniz, almadan önce iyice düşünmelisiniz.

m.g.

Yorum yapın

Kategoriler