Minyatür Pinscher

Minyatür Pinscher

27 Nisan 2024 tarihinde oluşturuldu.
Minyatür Pinscher

Minyatür Pinscher Mini Doberman Pinscher, Zwergpinscher ve Min Pin olarak da bilinen bu ırk Almanya kökenli bir köpek türüdür. Bu türün kökenine ait kanıtlar kısıtlı olsa da bilinen şu ki, Minyatür Pinscher’ın Doberman’dan daha eski bir tür olduğudur. Alman Pinscher, İtalyan tazısı ve Dachsund türlerinin birleşmesiyle ortaya çıktığı düşünülmektedir. Bu türün ataları zaman içinde yok olmuş olsa da, bu köpeklerin yüzyıllar boyunca çiftlik köpeği olarak yaşamlarını sürdürdükleri bilinmektedir. Minyatür Pinscher 1929 yılında Amerikan Kennel Kulübü tarafından kabul görerek tescillenmiştir. Bu köpekler fare, sıçan ve haşereleri yakalayıp öldürmek, hatta zaman zaman büyükbaş hayvanları gütmek gibi görevlerde kullanılmıştır. Günümüzde ise, popüler gösteri köpeklerinden biridir.

Minyatür Pinscher Irkının Boyunun Sadece 30 Cm Olduğunu Biliyormuydunuz ?

Minyatür Pinscher’ın lakabı olarak kullanılan King of the Toys, yani minyatürler kralı tam da bu türü tabir etmektedir. Ortalama boyları 25-30 cm, ağırlıkları ise 4-6 kg arasında olan, hem küçük hem de hafif bir köpek türüdür. Küçük ama çok cesur olan bu köpek, aynı zamanda iyi birer bekçidirler. Pinscher köpeği zorlayıcı bir karaktere sahiptir. Deneyimsiz köpek sahipleri için uygun değildir, sinirli bir yapıları vardır. Kendinden büyük köpekleri, kedileri kovalaması, en ufak bir tehdit algıladığında havlaması ve saldırıya geçmesi en belirgin özellikleridir. Bu konuda dikkat edilmesi gereken bir husus da tasmasız dolaştırılmamasıdır. Yeteri kadar eğitim almayan ve küçük yaşta sosyalleştirilmeyen Pinscher’ler her köpek gibi diğer hayvanlara ve çocuklara karşı saldırgan davranışlar sergileyebilir. En çok havlayan türlerden olup, en ufak bir şey karşısında havlamaya başlarlar. Elbette havlama hayvanlar arasındaki iletişim kurma şeklidir, fakat bunu kontrol altına almak için doğru bir eğitim şarttır. Minyatür Pinscher kendine güvenen, başına buyruk bir köpektir. Çocuklu aileler için ideal bir tür olmayıp, tek bir insana bağlı yaşamaya daha uygundur.

Ne yazık ki, sokakta gördüğümüz bazı Minyatür Pinscher’lerin kulakları ve kuyrukları maalesef kesik olabiliyor. Bu durumun köpeğe eziyet vermekten başka hiç bir işe yaramadığı, sırf görsellik amacıyla yapıldığı ve ülkemizde yasaklanmış olduğunu belirtmek isteriz.

m.g.

Yorum yapın

Kategoriler