Labrador Retriever

Labrador Retriever

26 Nisan 2024 tarihinde oluşturuldu.
Labrador Retriever

‘St John köpeği’ olarak da bilinen Labrador Retriever Kanada Newfoundland’da ortaya çıkmış bir türdür. Buzlu sularda yüzerek balıkçıların ağlarını kıyıya çekmek için eğitilmiş. Daha sonraları yüksek zekası ve eğitilebilirliği sayesinde vurulan avı geri getirme, uyuşturucu bulma, sakat insanlara rehberlik etme gibi birçok görevde başarılı bir şekilde eğitilmiştir. Ayrıca Amerikalıların en sevdiği köpek ırklarındandır.

Rehber köpek Labrador Retriever !

Rehber köpek Labrador Retriever !

Labrador Retriever mükemmel koku alma duyuları sayesinde avcılık yetenekleri son derece gelişmiştir. Birçok köpek ırkana kıyasla bu tür, yüksek öğrenme yeteneğine sahiptir. The Guide Dogs of America verilerine göre, rehber köpeklerinin %70’i Labrador, %15’i Golden Retriever ve %15’i Alman çoban köpeğidir. Labrador’ların sahiplerini memnun etme isteği yüksek olduğundan rehberlik için en çok tercih edilen türdür. Aynı zamanda güçlü burunları sayesinde kanserin erken teşhisini koklayarak tespit etmesi için eğitilmiştir. Kanser hücre örnekleriyle çalışarak hastalığı koklamayı öğrenebilirler. Hastanın nefesini, kanını veya dışkısını koklayarak teşhis koyabilirler. Bu uygulama çok yüksek başarı oranlarına sahiptir. Bilim insanları Labrador Retriever’in kansere işaret eden uçucu organik bileşiklerdeki değişiklikleri koklayabildiğine inanıyorlar.

En yakın arkadaşınız olma konusunda ideal tür

En yakın arkadaşınız olma konusunda ideal türAmerika’nın en popüler köpeği olarak bilinen Labrador, ülkemizde de en çok birlikte yaşanılan köpek ırkları arasında yer alıyor. Bu tür çok hızlı koşma yetenekleriyle tanınırlar. Sadece üç saniye içinde 12 mil hıza ulaşabilirler. Duygusal, vefakar, sadık ve her daim itaatkar, oldukça hareketli, bulundukları ortama kolayca uyum sağlayan köpeklerdir. Uzun yürüyüşler ve su oyunları en favori ilgi alanlarıdır. Çocuklarla mükemmel bir uyum sağlarlar. Ailesini sahiplenir ve ailesiyle vakit geçirmeyi severler. Oldukça yumuşak ve seven bir yapısı vardır. Bu da Labrador’ların yabancı insanlara karşı bile arkadaş canlısı olduğunu göstermektedir. Çok hareketli oldukları için bahçeli evlerle bakılması önerilir. Fakat yeteri kadar yürüyüş yaptırırsanız, oyunlar oynayıp enerjilerini attırabilirsiniz evde de besleyebilirsiniz. Bu köpeklerin diğer bir özelliği de uzun süre yalnız kaldıklarında evdeki eşyaları kemirmeye başlamasıdır. Çoğu Labrador yüzmeye bayılır, birlikte denize gitmek için ideal arkadaştır. Şunu belirtmeliyiz ki, Labradorlar iyi birer evcil köpek olmanın yanı sıra her zaman yanınızda size rehberlik ederek birçok işinizde yardımcı olur.

m.g.

Yorum yapın

Kategoriler