Kimler Köpek Sahibi Olmamalıdır ?

Kimler Köpek Sahibi Olmamalıdır ?

16 Nisan 2024 tarihinde oluşturuldu.
Kimler Köpek Sahibi Olmamalıdır ?

Bir heves ile alınan hayvanların son dönemde sokaklara bırakılması insanların vicdanlarında derin yaralar açtı. Bir köpek satın almadan kimler köpek sahibi olamaz adlı içeriğimizi okuyup bir kere daha bu hayvanların hayatına girip girmemeniz konusunda değerlendirme yapabilirsiniz.. Köpek sahiplenmek sorumlulukları ve gereksimleride birlikte getirmektedir. Bir canlıyı sahiplenmek eğlenceli ve kolay gözükebilir. Fakat bir heves uğruna köpek sahibi kesinlikle olunmamalıdır. Hayat boyu bir köpeğin yaşamından sorumlu olunacağı durumunu iyi benimsemek gerekir. Böyle bir duruma hazır olmayan biri köpek sahibi olmamalıdır.

Düşünmeden köpek sahibi olanlar bir süre sonra köpeğini sokağa terk ediyor. Bu gibi bir durumun yaşanmaması için gerekli sorumluluklara sahip olmak gerekiyor. Terk edilen köpeklerde büyük travmaların yaşanmaması için sahiplenilecek köpeği tam anlamıyla benimsemek ve onunla bir hayat geçirmeye hazır olunmalıdır. Köpeğin canlı bir varlık olduğunu unutmamak gerekiyor.

Köpek sahiplenen birinin iyi düşünmesi sonrasında üzücü ayrılıklara sebebiyet vermemesi gerekiyor. Bir köpek sahiplenmeden önce düşünülmesi gereken pek çok şey vardır. Eğer kişi bu sorumlulukları kaldıramayacağını düşünüyorsa ya da sorumlulukları karşılayamayacaksa köpek sahibi olmamalı.

Köpeğe Yeterli Vaktiniz Var Mı ?

Köpeğe Yeterli Vaktiniz Var Mı ?

Bir köpek sahiplenileceği zaman kişinin kendisine soracağı en önemli soru köpeğe karşı vaktim var mıdır? Bu sorunun cevabını net veremeyen biri köpek sahibi olmamalı. Çünkü bütün bir gün köpeği evde tek başına bırakmak doğru değildir. Her köpek türünün gereksimleri bir değildir.

Aldığınız köpeğin özelliklerini bilmeniz gerekiyor. Bazı köpeklerin egzersiz ihtiyaçları bulunuyor. Vakit ayırıp köpeğinizin egzersiz ihtiyaçını ve yürüyüşünü gidermelisiniz. Bu tür ihtiyaçları karşılayamayacak biri köpek sahibi olmamalı.

Köpeğe Neler Sağlamak Zorundasınız ?

Köpeğe Neler Sağlamak Zorundasınız ?Köpek sahibi olmak isteyen birinin öncelikle bir köpeğe karşı sevgi ve dostluk kazanması gerekir. Ailenizin bir üyesi haline gelerek her zaman sevginizi hissetmeye ihtiyaç duyacaktır.

İyi bir beslenme uygulnamalıdır. Çünkü köpeğin sağlığı açısından bu durum çok önemlidir. Günlük egzersiz ve yürüyüş ihtiyaçları giderilmelidir. Bbunun için zaman ayrılmalıdır. Canlı olduğu unutulmamalı, stres ve kaygıdan kaçınılmalıdır. Stres ve kaygı köpeğin refah düzeyini düşürür.

erhangi bir yaralanmada ya da hastalık durumunda uygun tedavi sağlanmalıdır. Köpek sahibi olmak için sorumluklukların hemen hemen çoğunu üstlenmek gerekir. Aynı bir bebek bakarcasına köpeğinde her türlü ihtiyaçını karşılamalısınız. Bu sorumlulukları yerine getiremeyeceğini düşünen biri köpek sahibi olamaz.

Yorum yapın

Kategoriler