Jack Russell Terrier

Jack Russell Terrier

16 Nisan 2024 tarihinde oluşturuldu.
Jack Russell Terrier

Jack Russell Terrier 19. yüzyılda İngiltere’de din adamı John Russell tarafından geliştirilmiş, yer altında ve yer üstünde tilki avlamak için üretilmiş bir köpek ırkıdır. Amacı at kadar hızlı koşabilen ve tilki avında kendisine yardımcı olup, tilki öldürebilen bir köpek türü geliştirmekti. John Russell’in bu amacı başarılı oldu ve büyük ilgi uyandırdı. Daha sonra Russell’in ölümüyle birlikte av köpeği olarak popüler olmuş ve günümüze kadar süregelmiştir.

Jack Russell, köpek ailesinin küçük üyelerinden biri olup, boyutları 25-38 cm, ağırlıkları ise 6-8 kg arasında değişkenlik gösterir. Vücudunun uzunluğu yüksekliğinden biraz fazla, kafatası düz orta genişlikte bir yapıya sahiptir. Sert hava koşullarına dayanıklı bir kürk yapısı vardır. Baskın rengi beyaz olup, üzerinde siyah veya kahverenginin tonlarını görmek mümkündür. Düzenli taranması tüylerin bakımı için yeterli olacaktır.

Jack Russell Terrier Kontrolü Her An Kaybedebilir

Jack Russell Terrier Kontrolü Her An Kaybedebilir

Amerikan kulübü tarafından yakın zamanda tanınan bu tür küçük ama sağlam yapılı ve atletik olmasıyla köpek dünyasında sınırsız enerjileriyle tanınırlar. Sürekli yeni heyecanlar arayan tam bir oyun düşkünü köpek türüdür. Küçük yaşta sosyalleştirilmiş Jack Russell çocuklarla iyi anlaşır. Sert oyunlardan ve suistimalden hoşlanmaz, kendini tehdit altında hissederse ısırabilir. Bu yüzden küçük çocuklar yerine yaşça biraz daha büyük çocuklarla iyi anlaşırlar. Yabancılara karşı temkinli yaklaşırlar gergin ve agresif bir tutum sergiler, hemen arkadaş olmazlar. Diğer köpek türleriyle de iyi anlaştıkları söylenemez. Karşısındaki köpeğin boyutuna bakmaksızın kavgadan çekinmezler ve sonuç ölümcül bile olsa geri adım atmazlar.

O Sizi Başkalarından Kıskanabilir

O Sizi Başkalarından Kıskanabilir

Her köpek gibi Jack Russell Terrier de ailesine bağlı sadık bir türdür ve aşırı sahiplenicidirler. Bugüne kadar bağımsız karakterlerini korumuşlardır, üstünlük kurmayı severler. Bu türü sahiplenmeyi düşünenlerin göz önünde bulundurması gereken bir durum ise, Jack Russell Terrier’ler ses çıkarmaktan hiç kaçınmazlar ve havlamayı çok severler. Bu yüzden ilk defa köpek sahibi olacaklar ve her aile için mükemmel bir seçim olmayabilir.

Köpeklerin toprak kazmaya olan düşkünlüğü bilinen bir gerçektir. Jack Russell köpeği ise inanılmaz enerjisiyle adeta kazmak için doğmuş bir türdür. Tam bir av ve bekçi köpeğidir. Apartman hayatı yerine bahçeli evler yaşam alanı için daha uygun olacaktır. Ama evde bakmak isteyenler içinse, fazla enerjik olduklarından dolayı bol bol egzersiz yaptırmaları gerekmektedir.

m.g.

Yorum yapın

Kategoriler