Evde Beslenebilen Köpek Türleri

Evde Beslenebilen Köpek Türleri

25 Nisan 2024 tarihinde oluşturuldu.
Evde Beslenebilen Köpek Türleri

Evlerinde besleyebilmek adına köpek türlerini araştıran birçok kişi vardır. Öncelikle evde beslenebilecek köpekler olarak, sizlere birçok tür sunabiliriz. Şunu belirtmek isteriz ki, evde beslenebilen köpek türleri , küçük ve fino tarz dediğimiz köpek türleri olarak tavsiye edebiliriz. Bu köpek türlerini barınaklar, sığınaklar, online ilanlardan, sokaktan ya da köpek sahiplendiren kişilerden bulabilirsiniz.

Aynı zamanda maltese terrier, boo gibi türlerde evde rahatlıkla beslenebilecek türler arasında yerini almaktadır. tabi ki rahat beslenebilmesi maliyetsiz anlamına gelmemelidir. Çünkü her bir türün ve cinsin kendine özel olarak bakım şekli ve maliyeti vardır. Bakım maliyetleri göz önüne alınarak evde köpek türlerini besleyebilirsiniz. Alacağınız köpekler sağlıklı köpekler olabileceği gibi engelli olan köpekleri de satın alabilirsiniz.

Evde Beslenebilen Köpek Türleri Hangileri

Evde Beslenebilen Köpek Türleri Hangileri

Köpek sahiplenmeyi düşünen kişiler için, köpek bakım işlemleri köpeklerin türüne göre değişecektir. Köpek bakımı, diğer hayvanların bakımından biraz daha farklıdır. Öncelikle kedi bakımından daha zor bir bakım istediğini belirtebiliriz. Çünkü köpekler, yıkanan ve ihtiyaçlarını kum değil de dışarıya yapmayı isteyen hayvanlardır. Eğer bir kedi baktıysanız, kediler kuma ihtiyaçlarını giderirken, köpekler ise dışarıda ihtiyaçlarını yapmaktadırlar.

Dışarıdan gelen köpeğiniz evi kirletebilir. Bunun için sürekli patilerinin temiz tutulması gerekmektedir. Köpeğinizin cinsine göre kokması da mümkündür. Bu nedenle belirli aralıklarla yıkanması ve taranması gerekmektedir. İç ya da dış parazit aşılarının tam olarak yapılması ve mamasının cinsine uygun olması gerekmektedir.

 

Köpek Bakımı Yapılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

Köpek Bakımı Yapılırken Dikkat Edilmesi GerekenlerKöpek bakmayı düşünüyorsanız, öncelikle buna tam anlamıyla karar vermeniz gerekmektedir. Çünkü köpek bakımı için bir hevesle bunu yapanlar daha sonra pişman olabilmektedir. Pişman olan kişiler köpekleri sokaklara mahkum etmektedirler. Köpek bakımı yapılırken dikkat edilmesi gerekenler, olarak sizlere birkaç bilgi sunacağız; öncelikle köpeğinizin kişisel bakımını tam anlamıyla yapmanız gerekmektedir.

Pati bakımı, köpeğinizin yıkanma işlemi, taranması, mamasının köpeğinizin cinsine uygun olması, veteriner kontrolleri gibi birçok durum köpek bakımında önemli olan durumlar arasında yerini alır. Bu işlemlere oldukça dikkat etmeniz gerekmektedir. Özellikle keneden koruyabilmek adına, köpeğinizin iç ve dış parazit aşılarını muhakkak yaptırmanız gerekiyor. Bu yazımızda Evde Beslenebilen Köpek Türleri hakkında kısa ama detaylı bir içerik oluşturduk. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere esen kalın.

Yorum yapın

Kategoriler