Doberman

Doberman

20 Nisan 2024 tarihinde oluşturuldu.
Doberman

Doberman ilk olarak 19. yüzyılın sonlarına doğru Louis Dobermann tarafından geliştirilen Almanya kökenli bir iş köpeğidir. Daha sonra Amerika’ya ithal edilerek orada popüler olan bu köpekler Amerika’da bekçi ve polis köpeği ardından da beğenilen gösteri köpeği olarak yerini almıştır. 1970 yılında albino geni taşıyan beyaz albino Doberman’lar ortaya çıktı. FCI’nın kabul ettiği standartlara göre Doberman köpeği, siyah ve kızıl renkte olabilir. AKC ise, siyah, kızıl, mavi ve açık kahverengi olmak üzere dört rengini kabul ediyor. Albino dobermanlar ise, güneşe hassasiyetleri nedeniyle iki kulüp tarafından da kabul görmez.

Korkusuz köpek Doberman !

Doberman köpeği, kararlı, korkusuz, kendinden emin dominant bir karakter yapısına sahiptir. Vahşi görünüşünün aksine oldukça sevgi dolu, ailesine sadık ve aşırı korumacı özelliğiyle dikkat çeker. Kendisini ailesine adar, ondan korkmayan ve onu disiplinle eğitecek bir sahibe gereksinim duyar. Çünkü kendi haline bırakıldığında istediklerini yapmak konusunda biraz fazla kararlı olduğundan sonrasında onu kontrol etmek zor olabilir. Doberman şaşırtıcı derece azimli olmasıyla bilinir. Aynı zamanda enerji dolu ve güçlü bir ırktır. Bu köpekler doğuştan korumacıdır, ayrıca bir eğitime gerek duymazlar. Fakat iyi bir ev köpeği olması için küçük yaşta düzenli ve tutarlı bir şekilde eğitilmeleri gerekir. Oldukça yüksek zekaya sahip olmaları bu köpeklerin eğitilmesini kolaylaştırmaktadır. Doberman’ların saldırgan olduğu algısı tamamen yanlıştır. Sonuçta iyi bir eğitimle bu algıları ortadan kaldırabilirsiniz. İlk defa bu köpeği sahiplenecek olan kişilere önerilmez. Ruhen ve fiziksel olarak sağlıklı olabilmeleri için her gün en azından düzenli olarak yürüyüş egzersizleri yaptırmanız gerekir.

Şunu belirtmeliyiz ki, sokakta gördüğümüz bazı Doberman ırkı köpeklerin maalesef ki kulakları ve kuyrukları kesik. İlk ortaya çıktığı dönemlerde yırtıcı hayvanlarla gireceği kavgada zarar görmesin diye düşünülerek kulakları kesilmiş, ancak günümüzde bu uygulama sadece estetik amaçla yapılmaktadır. Bu durum hayvana acıdan başka bir şey kazandırmıyor ki Tıbbi zorunluluk olmadığı sürece hiçbir köpeğin kulak ya da kuyruğu kesilmemelidir. Ayrıca bu operasyonlar ülkemiz dahil dünyanın bir çok yerinde yasa dışı olarak kabul edilmektedir. Doberman yavrusu satın almak istiyorsanız. Anasayfamızda yer alan vitrinlere bakabilir yada buradan ilgili kategoriye ulaşabilirsiniz.

 m.g.

 

 

 

Yorum yapın

Kategoriler