Cavalier King Charles Spaniel

Cavalier King Charles Spaniel

20 Nisan 2024 tarihinde oluşturuldu.
Cavalier King Charles Spaniel

Cavalier King Charles tarihi 1600’lü yıllara dayanmaktadır. English Toy Spaniel’in bir alt türü olan King Charles ile Cocker Spaniel türlerinin çiftleştirilmesi sonucu ortaya çıkmıştır. İngiltere kraliyet ailesinin favori köpeği ve soylu ailelerin beslediği bir tür olmuş. Genellikle sahiplerinin portrelerinde sıkça yer almışlardır. Cavalier King Charles, 2000’den sonra Amerika Birleşik Devletleri’nde popülerlik kazanmış ve Amerikan Kennel Club tarafından oyuncak köpek olarak sınıflandırılan küçük bir spanyel ırktır. Günümüzde dünyanın birçok yerinde köpek severler tarafından ilgi görerek iyi bir ev arkadaşı ve kucak köpeği olarak bilinmektedir.

Güzel ve küçük bir köpek olan Cavalier King Charles’ın ortalama yaşam süresi 9 ile 14 yıl arasında değişkenlik gösterir. Düz bir kafatası, konik bir burun, yuvarlak gözleri ve uzun, düşük kulaklarıyla oldukça sevimli bir köpektir. İpeksi tüyleri uzun veya hafif dalgalı olabilir. Siyah ve bronz, üç renk, blenheim denilen inci beyazı üzerine koyu kestane ve ruby yani yakut renklerinde olabilirler.

Hem Akıllı Hem Oyuncu

Cavalier King Charles

Tarih boyunca av köpeği olarak kullanılsalar da fizik yapısı olarak buna pek mümkün oldukları söylenemez. İlk etapta baktığımızda o zarif, sakin görüntüsün altında aslına oldukça hareketli, açık havada dolaşmayı seven, avcı yeteneği gelişmiş bir köpek karşımıza çıkmaktadır. İnsanlar ile daima yakın ilişkiler kurarak, onlarla birlikte olmaktan ve oyun oynamaktan hoşlanırlar. Cavalier King, yalnız kalmak istemez, ilgi görmekten ve sahibini memnun etmekten hoşlanırlar. Zeki hayvanlardır, eğitilmesi kolay olduğundan öğretilen komutlara başarıyla geri dönüş alabilirsiniz. Görme ve koku duyuları gelişmiştir. Bazen dikkatini çeken bir kuşun, böceğin veya kokunun peşinden gidebilirler. Bu yüzden emin olmadığınız alanlarda tasmasız dolaştırmamanızda fayda vardır. Bulunduğu ortama kolayca adapte olurlar, belli bir yaşın üstündeki çocuklarla iyi anlaşırlar.

Evde Bakılabilecek ideal Tür Cavalier King Charles

Evde Bakılabilecek ideal Tür Cavalier King CharlesEvde bakılabilecek ideal köpek türlerinden biridir. Uzun tüylere sahip olmasından dolayı evde bakılmasının tek kusuru tüy dökmesi olabilir. Tüy dökülmelerine engel olmak için haftada birkaç kez tüyleri taramalıdır. Bunun dışında yeterli eğitim verdiğiniz sürece havlamaya meyilim göstermezler. Cavalier King Charles, enerjisi yüksek bir köpek olduğu için düzenli olarak yürüyüşler yaptırmanız gerekmektedir.

m.g.

Yorum yapın

Kategoriler