Bichon Frise ( Bişon Çuha Köpeği )

Bichon Frise ( Bişon Çuha Köpeği )

27 Temmuz 2024 tarihinde oluşturuldu.
Bichon Frise ( Bişon Çuha Köpeği )

Bichon Frise, kökeni tam olarak bilinmemekle birlikte, Fransa, Kanada, ispanya, Belçika, Kanarya Adaları gibi ülkelerde yayılım göstermişlerdir. Tam adı bichon à poil frisé olup, Fransızcada kıvırcık tüylü kucak köpeği anlamına gelir. Bichon Frise; su spanyeli’nden türemiş küçük, beyaz kabarık kıvırcık kürklü bir köpek ırkıdır. Bu tür popüler bir gösteri köpeği, iyi bir eşlik ve kucak köpeği olarak kullanılmaktadır.

Sevimli tüy yumağı bu köpeğe bayılacaksınız

Sevimli tüy yumağı bu köpeğe bayılacaksınızKüçük köpek ırkları arasında yer alan saf beyaz renge sahip, koyu renk gözleri ve siyah burnuyla dikkat çeken Bişon Çuha Köpeği, 5 kilo ağırlığı ve 28 santime kadar uzayan boyuyla neşeli bir köpektir. Bu ırkın tüylerinin sadece yüzünde ve ayaklarında ona yuvarlak bir görüntü verecek şekilde kesilmesi, yarışmalarda kendisine has bir görünüm sağlar. Mutlu, canlı ve enerji dolu yapısıyla son derece cana yakın insancıl bir köpek türüdür. Kendine güvenen, her daim yeni şeyler öğrenmekten yorulmayan ve tam bir oyuncu olmasıyla halk arasında palyaço köpeği olarak da adlandırılır. İnanılmaz derecede sevimli ve uyumlu bir ırktır. Sahibine karşı her zaman hoşgörülü, itaatkar ve ailesine sonsuz sadık köpeklerdir. İnsanlara yakınlığıyla da bilinen Bişon Çuha Köpeği, çocuklarla oldukça uyumlu iyi birer aile köpeğidir. Fakat oyun esnasında minik ısırıkları olabilir, küçük çocuklarla yalnız bırakılması tavsiye edilmez. Akıllı köpeklerdir, öğreteceğiniz komutları öğrenirler ama ev hayatında eğitilmesi zor bir ırk olmasından dolayı, eğitim sürecine yavruyken başlanmalı hatta profesyonel destek alınmalıdır. Ayrılık kaygısı yaşarlar, bu nedenle uzun süre yalnız kalmaktan hoşlanmazlar.

Bichon Frise Alırken Havlama Sorununu Gözden Geçirmelisiniz

Bichon Frise ( Bişon Çuha Köpeği )

Bu ırkın sorunu alerjik hastalıklara karşı eğilimi olmasıdır, bu yüzden ara sıra veteriner hekim tarafından kontrol edilmelidir. Hassas, narin köpeklerdir, onlara karşı yüksek sesle ve sert davranışlardan kaçınmalısınız. Çünkü Bichon Frise köpeğ sizinle vakit geçirmekten ve daima sizi mutlu etmekten başka bir şey düşünmez. Bu ırkın tercih edilmesinin en belirgin özellikleri dost canlısı olmasının yanı sıra tüy dökmezler ve fazla egzersize ihtiyaç duymadıklarından ev içinde bakılmaya uygundur. Tek sorunu sık sık havlarlar, bu da çevredeki insanları rahatsız edebilir.

m.g.

Yorum yapın

Kategoriler