Beagle

Beagle

20 Nisan 2024 tarihinde oluşturuldu.
Beagle

Beagle adı Keltce bir sözcük olan “küçük” anlamına gelen “beag” kelimesinden türemiş, kökeninin Antik Yunan’a dayandığı bilinmekle birlikte Harrier ile eski İngiliz Tazısı’nın çiftleştirilmesiyle geliştirilmiş bir köpek ırkıdır. Beagle, çok iyi koku alan bir av köpeğidir. Bu köpekler, eskiden yabani tavşanları, sülün, bıldırcın ve geyikleri avlamak için kullanılmış. Ayrıca gelişmiş koku duyusu sayesinde mükemmel bir narkotik arama köpeği olarak ve günümüzde dağlardaki insanları kurtarma, doğal felaketlerden sonra insanları aramak için yaygın bir şekilde kullanılmaktadır.

Keçi gibi inatçı ama bir o kadar da sevimli Beagle

Keçi gibi inatçı ama bir o kadar da sevimli BeagleBeagle’ler, boyutlarının küçük olması, kısa ve geniş burunları ve koyu renk gözleriyle tilki tazısı ile benzerliğiyle kolayca karıştırılabilmektedir. Ortalama yaşam süreleri 12 ile 15 yıl arasında değişkenlik gösterir. Cana yakın, çocuklara karşı hoşgörülü iyi bir ev arkadaşıdır. Aynı zamanda çok meraklı, kararlı ve gözlemci bir köpektir. Beagle köpeğinin eğitimi zordur. Zeki olmaları kolay öğrenmelerini sağlar, fakat başına buyruk olduklarından çoğu zaman öğrenmek istemezler. Onunla bol bol zaman geçirmenizi ister, her gün düzenli yürüyüşler, koşu gibi etkinlikler yaparak enerjisini atmasına yardımcı olmalısınız. Hareketli yapısından dolayı eviniz küçükse ya da bahçesi yoksa size sorun oluşturulabilir.

Çevresinde gördüğü her şey dikkatini çeker ve onlara sahip olmak ister. O içten bakışlı sevimli hali sizi aldatmasın fazlasıyla inatçı köpeklerdir. Eğer ona geri getirmesi için herhangi bir şey verdiyseniz, onu geri almak biraz zor olabilir. Ona kızdığınız da size o masum bakışlarıyla vicdan sömürüsü yaparak kendinizi suçlu hissetmenizi sağlar. Ama daha sonra neşeli halleriyle bu durum tam tersini almaktadır. İnanılmaz enerjiye sahip bu köpekler ailenizle saatlerce oyun oynamaktan asla yorulmazlar. Hatta evde küçük çocuklar da varsa oldukça yaramaz olurlar. Yalnız bırakıldıklarında evdeki eşyalara zarar verme eğilimindedirler. Genellikle saldırgan değillerdir, tanımadıkları insanlar onlara yaklaştıklarında havlarlar ve ulurlar. Tasmasız dolaştırılması tavsiye edilmez. Çünkü aktif olduklarından dolayı başka hayvanların peşinden gidebilirler.

Beagle köpeği, onu ömür boyu sahiplenecek ve ona bağlı kalarak bırakmayacak bir aileye ihtiyaç duyar. O da zaten size sadık kalarak ailenizin bir parçası olmaya dünden razı olacaktır. Ama sizin bu hayvana sahip olmanız için keskin sinirlere sahip olmanız gerekmektedir. Bu cins bir köpeği satın almayı cidden düşünüyorsanız hem fazla zaman ayırmanız gerekiyor hemde sinirlenmemeniz. Beagle türü yaradılışı gereği isyankardır. Siz onu yola getirebilirsiniz doğru eğitim ve sevgi ile o sizin liderliğinizi kabul edecektir. Aksi durumda ise sizinle liderlik yarışına gireceğinden hiç kuşkunuz olmasın. Yavru beagle satışı yapan ilanlara ulaşmak için tıklayın.

m.g.

Yorum yapın

Kategoriler