Amerikan Cocker Spaniel

Amerikan Cocker Spaniel

25 Nisan 2024 tarihinde oluşturuldu.
Amerikan Cocker Spaniel

Amerikan Cocker İngiltere kökenli Amerikalı köpek ırkıdır. 1800’lü yıllarda Amerika’ya getirilmiş ve küçük hayvanları yakalayıp getirmek için kullanılan bir köpek türü olmuştur. Günümüzde ise daha çok şov amaçlı kullanılmaktadır. Bazı kaynaklarda Spaniel köpeklerin İspanya menşeli olduğu belirtilmekte fakat, Spaniel köpek ismi ile anılan köpekler, uzun sarkık kulaklı ve uzun tüylü köpekleri tanımlamak için ortak olarak kullanılan bir kelimedir. Yani Spaniel kelimesi aslında İspanyol anlamına gelmiyor. İngiliz Cocker ve Amerikan Cocker olmak üzere ikiye ayrılır ve bu türler iki ülkede de tescil edilmiştir.

Sevgi Yumağı Amerikan Cocker

Sevgi Yumağı Amerikan CockerAmerikan Cocker, Spaniel ırklarının en küçüğüdür. En belirgin özellikleri, ipeksi tüyleriyle, uzun kulakları ve iri gözleri ile tatlı mı tatlı bir köpek olmasıdır. Yumuşak kişiliği, şefkatli ve sevecenliğiyle en çok tercih edilen köpek türleri arasındadır. Sıcakkanlılığıyla dost canlısı bu köpekler çocuklu aileler için mükemmel bir tercihtir. Oldukça aktif ve enerjik olan bu tür sürekli egzersize ihtiyaç duymaktadır. Oyun oynamak, yürüyüş yapmak ve avlanmak en çok sevdiği egzersizlerdendir. Diğer evcil hayvanlarla özellikle kedilerle araları oldukça iyidir. Amerikan Cocker’lar çok duygusal, oldukça hassas ve sürekli ilgi bekleyen köpeklerdir. Bu nedenle her zaman nazik ve tatlı dille yaklaşmalısınız. Yalnız kalmak kesinlikle bu köpeklere göre değil. Eğer işe gittiğinizde evde yalnız kalıyorsa, ayrılık kaygısı bu köpeklerde çok görülür. En zeki köpekler listesinde üst sıralarda yer alırlar ve öğrenmeye çok eğilimlidirler. Fakat iyi bir eğitim verilmezse laf dinlemez, başına buyruk bir hal takınır. Eğitim esnasında çevredeki sesler dikkatini dağıtabilir, aklı karışabilir ve istenilen yanıtları alamayabilirsiniz. Bu nedenle tutarlı ve sabırlı olmanız gerekmektedir.

Apartman hayatına çok uyumludur, pek fazla havlamazlar size iyi bir ev arkadaşı olurlar. Bu ırk biraz fazla bakım ister, tüylerinin düğümlenmemesi için her gün taranması tavsiye edilir. Amerikan Cocker Spaniel köpekleri, belki de dünyanın en iyi korunan safkan ırklarından biri olmuş ve karakteristik özellikleri korunarak günümüze kadar gelmiştir. Bugün ise, sevimli yapısı ile en popüler köpekler arasında yerini almıştır.

m.g.

Yorum yapın

Kategoriler