Alman Kurdu

Alman Kurdu

27 Nisan 2024 tarihinde oluşturuldu.
Alman Kurdu

Alman çoban köpeği veya Alman kurdu, isminden de anlaşılacağı üzere Alman kökenli bir köpek ırkıdır. Türkçe de bazen kurt köpeği olarak, kimi zaman da polis köpeği olarak anılırlar. İlk olarak 18. yüzyılda Almanya’da Max Von isimli bir denizci tarafından geliştirilmiş. Son derece zorlu şartlara dayanıklı olmasıyla bilinen Alman çoban köpeği güçlü, zeki ve eğitilebilir olmasıyla Almanya’da polis kuvvetleri ve Alman ordusunun bir parçası olarak dünyada popüler bir tür olarak tarihe geçmiştir.

Alman kurdu, sert iklimlerde yaşamış olmasından dolayı çift katlı kalın kürke sahiptir. Kürk yapısı hava koşullarına karşı oldukça dayanıklıdır. Kuvvetli çenesiyle, büyük ve güçlü cüssesiyle, yaklaşık 40 kg vücut ağırlıklarına ulaşabilmektedir. Cesur ve zeki olması doğru yetiştirildiğinde bu köpeği; mükemmel bir aile, koruma, polis, çoban ve rehberlikten arama kurtarmaya kadar pek çok alanda insanlara yardımcı olabilecek bir köpeğe dönüştürüyor.

Alman Kurdu Zekasıyla hayran bırakan ender bir Tür

Alman Kurdu Zekasıyla hayran bırakan ender bir Tür

Alman kurdu, dış görünüşü ve mükemmel karakter yapısıyla dünyada en popüler ırklardan biridir. Son derece akıllı olması onun istihbarat köpeği olarak tercih edilme sebebidir. Yabancılara karşı temkinli yaklaşması aynı zamanda onu iyi bir bekçi köpeği yapmaktadır. Her ne kadar görünüş itibariyle saldırgan ve vahşi gibi görünse de aslında tam bir arkadaş canlısı, sevecen, son derece sadık, bir kez size bağlandı mı asla sizi yarı yolda bırakmayan mükemmel bir köpek türüdür. Alman kurdu birçok yeteneğiyle nam salmıştır. Sağır bir kişiyi uyandırmak, kapı zili çalmak, yaklaşan tehlikelere karşı önlem almak gibi yeteneklerinden sadece birkaçıdır. Bu türün olumsuz bir özelliğinden bahsetmek gerekirse asla yalnız kalmak istememesidir. Uzun süre yalnız kalması durumunda agresif tutum sergileyebilir. Ayrıca bu köpekler içgüdüsel olarak çocukları çok sevdiği için her daim onları tehlikelere karşı korurlar. Şunu söyleyebiliriz ki, gönül rahatlığıyla çocuğunuzu bu köpeğin yanına bırakabilirsiniz. Mükemmel bir aile köpeğidir.

Bu Tür Cins Köpek Alacaklar Kesinlikle Uzman Destek Alması Gerekmektedir

Bu Tür Cins Köpek Alacaklar Kesinlikle Uzman Destek Alması GerekmektedirAlman kurdu sahiplenen kişiler profesyonel eğiticiler tarafından destek almalıdırlar, aksi halde iyi eğitilmemiş bir Alman kurdu çevresine zarar verebilir. Çok tüy dökerler, her gün düzenli olarak tüylerinin taranması gerekir. Yüksel enerjili bir tür olduğu için günlük egzersiz ihtiyaçlarını karşılamanız gerekir. Bahçeli ortamlarda beslenmesi tavsiye edilir. Ayrıca şu notu eklemekte ayrıca fayda görüyoruz. Bu cins yıllardan beri ülkemiz insanına her zaman artı değer katmıştır. Bunu örneklersek 1999’da sabaha karşı yaşanan o korkunç Gölcük depremi sonrası gerçekleştirilen arama kurtarma faaliyetlerinde onlarca canın kurtulmasına yardımcı olmuştur.

m.g

 

Yorum yapın

Kategoriler