Akita Inu

Akita Inu

29 Mart 2024 tarihinde oluşturuldu.
Akita Inu

Akita Inu, Japon Akita olarak da bilinen spitz türünde en büyük Japon bekçi köpeği ırkıdır. 1925 yıllarında Tokyo Üniversitesi’nde görevli bir Profesör, Haçiko adını verdiği Akita köpeği sahiplenmiştir. Haçiko her gün işten dönen sahibini karşılamak için istasyona gitmiş ve sahibinin vefatı üzerine 10 yıl boyunca sahibinin dönmesini istasyonunda beklemiştir. Haçikon’nun bu hareketinden dolayı vefatının ardından tren istasyonuna heykeli yapılmış ve her yıl anısına tören düzenlenmektedir. Sadık olmalarıyla dikkat çeken Akita köpekleri, Japonya’da olduğu gibi tüm dünyada koruma köpeği olarak neslini sürdürmektedir.

Sadık köpek arıyorsanız Akita Inu doğru tercih olabilir

Akita Inu, iyi bir av yeteneğine sahip, hatta soğuk kış şartlarında bile kar altında avlanabilir. Aynı zamanda perdeli ayaklara sahip olması onu iyi bir yüzücü yapmaktadır. Bu özelliği onu suyun içinde de iyi bir avcı köpeği yapmaktadır. Sakin, atak, akıllı ve iyi birer gözlemcidirler. Kendisine verilen görevi başarıyla yerine getirir. Ağırbaşlı olması, güçlü kas yapısı ve kendine özgü görüntüsüyle diğer köpeklerden kolayca ayırt edilirler. Genellikle itaatkardırlar ama bazen başına buyruk davranabilirler. Sessiz bir yapıları vardır, nadir olarak havlama özelliği gösterirler. Yabancı insanlara ve diğer köpeklere karşı saldırgan ve agresif davranış gösterirler. Özellikle farklı ırktan köpeklerle anlaşmaları pek mümkün değil, bu nedenden dolayı farklı bir köpekle bir arada beslenmesi tavsiye edilmez. Eğer bu durumun önüne geçmek istiyorsanız mutlaka ama mutlaka küçük yaşta sosyalleştirilmeleri ve yavruyken iyi bir eğitim verilmesi gerekir. Eğitim konusunda inatçı davranarak sizi zorlayabilir. Akita Inu’ya güven verici ve tutarlı bir davranışla yaklaşmalısınız. İlk kez köpek besleyecek olanlar için doğru bir tercih sayılmaz. Apartman hayatı için pek önerilmese de ihtiyaç duydukları egzersiz karşılanırsa ev ortamına adapte olabilirler. Oldukça sevecen bu köpekler aile ile birlikte olmaktan ve oyun oynamaktan hoşlanırlar.

Akita köpekleri yoğun tüylere sahiptirler. Bu tüyler onu dış ortamdaki sıcak ve soğuktan korumaktadır. Sık sık fırça ile temizlemek gerekir, yılda iki kere tüy değiştirirler. Bu köpeğin küçük heykelleri sağlığın sembolü sayılır ve hasta olanların sağlıklarına kavuşmaları için hediye edilir. Diğer köpek cinslerine bakmak için buraya tıklayabilirsiniz.

m.g.

 

Yorum yapın

Kategoriler