Fransız Bulldog

Fransız Bulldog

26 Nisan 2024 tarihinde oluşturuldu.
Fransız Bulldog

Fransız Bulldog, ilk olarak İngiliz Bulldog köpeğinin minyatür boyutlu versiyonu olarak İngiltere ‘de ortaya çıkmıştır. Daha sonra 1860’lı yıllarda Fransız köpek yetiştiricileri bu türü Fransa’ya ithal ederek, orada çoğalmasını sağlamışlardır. Bu tür Amerikalılar tarafından da keşfedilmiş ve Amerika’nın en popüler köpeği haline gelerek, adını tarihe “Fransız Bulldog” olarak yazdırmıştır.

Sevimli Bücür Fransız Bulldog

Sevimli Bücür Fransız BulldogBulldog, küçük ama kuvvetli yapısıyla ilk zamanlar boğa dövüşleri için kullanılan bir tür olmuş. Vücuduna göre büyük ve kare şeklinde bir kafaya sahip, yarasaya benzer dik kulakları, çıkık iri siyah gözleri ve yumuşak derisiyle, köpek severler tarafından çok tercih edilen bir tür haline gelmiştir. Fransız Bulldog’lar çok geniş renk aralığına sahiptir. Bulldog’larda en yaygın renk siyah beyaz parçalı olan renktir. Hatta bazılarının yüzünde maskeye benzer siyah lekeler mevcuttur. En nadir renk ise, mavimsi renkli Bulldoglar’dır. Bu mavi renk özellikle Amerika ve Kanada’da aranan ve oldukça popüler renklerdendir. Bu renkler dışında açık kahverengi, kırmızımsı renkten sarıya dönük ve ten rengine kadar değişkenlik gösteren renkleri de mevcuttur.

Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Bu köpeklerin ortalama yaşam süreleri 10-14 yıl arasında değişebilir. Uysal, sevecen, hayat dolu, sosyal köpeklerdir. Aynı zamanda mükemmel bekçilik yaparlar. Farelerden hiç hazzetmezler ve onları acımasızca avlarlar. Diğer köpeklerden hoşlanmazlar, fakat beraber büyüdüğü ev hayvanlarıyla iyi geçinirler. Fransız Bulldog tam bir aile köpeği ve tüm aile bireyleriyle iyi anlaşarak hızlıca adapte olma özellikleriyle tanınırlar. Aynı zamanda sahibine karşı itaatkar olurlar ve genellikle sahibini paylaşmak istemezler. İyi bir arkadaş ve size her zaman eşlik edebilecek bir köpektir. Duygusal olmalarından dolayı yalnız bırakılmaması tavsiye edilir. Çünkü uzun süreli yalnızlıklar davranış bozukluğuna sebebiyet verebilir. Her daim oyun oynamayı severler, çocuklarla ve özellikle yaşlılarla araları iyidir. Fakat sadece yeterince olgun çocuklarla oynaması tavsiye edilir. Çünkü fazla rahatsız edildiklerinde savunmaya geçebilirler. İyi huylu, oyuncu ve şirin olmalarından dolayı apartman hayatı için uygundur.

Eğer Kendinize İnanırsanız Bu Türü Eğitebilirsiniz

Eğer Kendinize İnanırsanız Bu Türü EğitebilirsinizFransız Bulldog, eğitim konusunda inatçı olabilir. Ona karşı sabırlı ve olumlu yaklaşarak hızlı bir şekilde öğrenmesini sağlayabilirsiniz. Yeni insanlarla hızlı kaynaşır ve dominant yapılıdır. Bu dominant yapıyı diğer hayvanlara karşı üstünlük sağlamaya çalışmasından görebilirsiniz. Bu tür eğlenceli ve eğlenmeyi sever ama bu durum çok aktif oldukları anlamına gelmez. Aksine gün boyu dinlenmeye bayılırlar. Sürekli olarak ilgiyi üzerinde isterler ve sahibiyle oyun oynamaya can atarlar.

Bu köpek cinsi yılda iki kez mevsimsel tüy dökerler onun haricinde çok fazla tüy dökmezler. Bakımı oldukça kolay kısa ve ince tüy yapısına sahiptir. Haftada bir kez taranması uygundur. Mevsimsel tüy dökmeleri, dominant karakteri, inatçı olması, diğer hayvanlara karşı tavrı ve kolay eğitilememesi gibi sebeplerden ötürü, ilk defa köpek sahiplenecek ve köpek psikolojisi bilmeyen acemi insanlar için Bulldog türünün iyi bir tercih olduğu söylenemez.

m.h.

 

Yorum yapın

Kategoriler