Pug

Pug

23 Nisan 2024 tarihinde oluşturuldu.

Pug veya Mops, en eski ırklardan olan, tarihi M.Ö 400 yıllara dayanan, Asya’ da ortaya çıktığı kabul edilen Çin kökenli bir süs köpeği ırkıdır. Bir kısım araştırmacılar kısa tüylü Pekingese cinsinden türediğini, bir kısım araştırmacılarda Bulldog cinsinden türediğini savunmaktadır. Çin Pug olarak da adlandırılan bu tür 1885 yılında Amerika Kennel Club tarafından ırk olarak kabul görmüştür. Burada “Pug” kelimesi Latince “yumruk” kelimesinden ya da İngilizce oyuncu küçük maymun anlamına gelen “Pugg” kelimesinden türemiştir. Daha sonra İngiltere’ye götürülmüş ve orada popüler hale gelmişir.

Pug cinsi köpekler, kırışık bir yüze, basık bir burna, sarmal bir kuyruğa ve farklı renklerde görünen kısa parlak bir kürke sahiptir. Kaslı vücudu, küçük boyuna ve karakterine istinaden multum in parvo olarak tanımlanır.

Pug En Çok Tercih Edilen Ev Köpeklerinden Biri Olduğunu Biliyormusunuz ?

yavru pug satışıKendilerine has ve sevimli görünüşleriyle oldukça hareketli köpeklerdir. Her daim sevecen ve uysal bir yapıları vardır. Sahibine karşı sadık olurlar, onunla oyunlar oymayı severler. İnsanlara karşı son derece dost canlısı yapıları ile daha çok kadınlar tarafından tercih edilirler. Bulunduğu alana kolaylıkla adapte olurlar bundan dolayı apartman hayatı için gayet ideal bir türdür. Sessiz bir yapısı olan Pug köpeği, ısırma eğilimi göstermez ve gereksiz yere havlamaz. Çocuklarla ve diğer evcil hayvanlarla iyi anlaşırlar. Zekidirler fakat sıkılgan yapıya sahip olmaları, tekrar içeren eğitim rutinlerinden çabuk sıkılmalarına neden olur. Sahibinin ses tonuna karşı duyarlıdır bu yüzden nazik olunmakta fayda vardır. Aynı zamanda da inatçı bir yapıya sahiptirler. İlgi görmeyi severler, sahibi tarafından ihmal edildiklerinde kıskançlık gösterebilirler. Her zaman yanı başınızda olmak isterler ve aynı zamanda sosyal köpeklerdir.

Pug’lar kısa ve düz bacaklara sahip güçlü köpeklerdir. Güzel havalarda dışarıda oyun oynamayı severler. Kilo almaya meyilli yapıları olduğundan sağlıklarını korumak için düzenli olarak egzersiz yapılması önerilir. Çünkü bu tür kısa burnu sebebiyle nefes sorunları yaşayamaya yatkın türdür. Bu sebepten ötürü kesinlikle kilo alması önerilmez. Aynı zamanda aşırı sıcağa ve soğuğa karşı hassastırlar. Mevsimsel olarak çok tüy dökerler, düzenli olarak taramak tüy bakımı için yeterli olacaktır.

m.g.

Yorum yapın

Kategoriler