Golden Retriever

Golden Retriever

26 Nisan 2024 tarihinde oluşturuldu.
Golden Retriever

Golden Retriever 19. yy da İskoçya civarında ortaya çıkan, tarihinin en ünlü ve en popüler köpek türlerindendir. 1865 yılında Brighton’da batının tek sarı yavrusuydu. İngiltere’de getir götür işlerinde ve uzun mesafelerde yüzücülüğü ile nam salmıştır. Daha sonra Amerika’ya getirilmiş ve burada av, gösteri ve popüler ev köpeği olarak tercih edilen bir tür olmuştur.

Yüksek Zeka Seviyesi Sevimlilik Bir Arada

Yüksek Zeka Seviyesi Sevimlilik Bir AradaGolden retriever’ler mükemmel bir yeteneğe ve yüksek zekaya sahip yapılarıyla birçok alanda başarılı köpeklerdir. Bunlardan bazıları iz sürme, avcılık, vurulan avı getirme, narkotik köpeği, kılavuz köpeği gibi alanlarda oldukça iyi eğitim alabilir ve görevlendirilebilirler. Kısaca söylemek gerekirse zeka seviyesinde dünyada 4.lüğe sahip köpek ırkıdır. İnsanı memnun etme özellikleri ve öğrenmeye açıklığıyla bu ırk hasta insanlar için terapi, âmâ (kör) insanlar içinse rehber olmada büyük başarı kazanmışlardır. Öğrenmeye istekli oluşlarından dolayı, onları eğitmek hem çok kolay hem de çok eğlencelidir.

Karşılıksız Bir Dost Arıyorsanız Bu Bir Golden Retriever Olabilir

Çok hoşgörülü ve baş etmesi kolaydır. Sahiplerinden fazla beklentileri yoktur ama sürekli ilgi görmek ister. Şımarmaya yatkın bir yapıları vardır. Son derce sevecen, dost canlısı, oldukça sadık ve duygusal yapılıdır bu nedenle yalnız kalmayı sevmezler. Eğer uzun süreli yalnız kalırlarsa eve gelince devrilmiş eşyalar ve parçalanmış koltuklarla karşılaşmanız muhtemeldir. Çocuklarla mükemmel uyumludur, bu özelliğinden dolayı çocuk gelişiminde tercih sebebidir. Daima gülen yüz Retriever tam bir oyun köpeğidir. Çok hareketli yapılarından dolayı günlük egzersiz yapmaya ihtiyaç duyarlar. Yemeği, aktiviteyi, sporu ve hatta yüzmeye bayılırlar. Eğer yeteri kadar egzersiz sağlanırsa apartman hayatı için uygun olabilir. Diğer hayvanlar da dahil herkesle iyi anlaştıkları için saldırganlık göstermezler. Uyumayı çok severler hatta günün yarısını uyuyarak geçirebilirler. Sorumluluk duyguları gelişmiştir bu nedenle üstlerine düşen görevi yapmaktan çekinmezler.

Ortalama yaşam süresi 10-12 yıl olan Retriever türü; siyah burunları, kremden altın sarısı rengine kadar değişkenlik gösteren tüy yapısı ve sevgiyle bakan iri gözleriyle inanılmaz tatlı bir köpek türüdür. Kuyruk ve bacaktaki tüyleri daha uzundur ve fazla tüy dökeler. Günlük tarama genel bakımı içi yeterli olacaktır.

Onlar sizi herkesten çok severler ve çoğu arkadaşınızdan size daha yakındır. Dost canlısı ve korumacı tavırlarıyla belki de dünyanın en çok tercih edilen aile köpeğidir.

m.g.

Yorum yapın

Kategoriler