İngiliz Staffordshire Bull Terrier

İngiliz Staffordshire Bull Terrier

28 Mart 2024 tarihinde oluşturuldu.
İngiliz Staffordshire Bull Terrier

İngiliz Staffordshire Bull Terrier, ırkının tarihi 200 yıldan fazladır. 19. yüzyılda İngiltere’nin Staffordshire bölgesinde, Bulldog, Mastiff ve diğer Terrier ırklarının geliştirilmesiyle ortaya çıkmış, yine adını da bu bölgeden alan bir köpek türüdür. O zamanlar ne yazık ki bu güçlü görünümlerinden dolayı köpek dövüşlerinde kullanılıyordu. 1800’lü yılların sonunda köpek dövüşleri yasaklandı ve İngiliz Staffordshire Bull Terrier ırkı daha çok aile köpeği olarak yetiştirilmeye başlandı. 1935 yılında İngiliz Kennel Kulübü tarafından kabul edilerek Amerikan Staffordshire Terrier’dan farklı bir ırk olarak bağımsızlığını kazanmıştır.

İngiliz Staffordshire Bull Terrier’e karşı ön yargılarınızdan kurtulun

İngiliz Staffordshire Bull Terrier’e karşı ön yargılarınızdan kurtulunİngiliz Staffordshire Bull Terrier, daha çok güçlü özellikleriyle tanınan, küçük ama kaslı bir vücuda oldukça kuvvetli çene yapısına sahiptir. Kaba görüntüsünün altında sevecen bir mizahı, sahibine karşı itaatkar ve son derece sadık kalan köpeklerdir. Kendine güvenen, gözlemci ve aynı zamanda korumacı bir yapısı olan bu köpekler, ailesine karşı herhangi bir tehdit algıladıklarında saldırgan olabilirler ve korku nedir bilmediklerinden, bir an bile düşünmeden kendini tehlikeye atarlar. Her koşulda kararlı ve baskın bir karakteri olan bu köpeklerin dominant yapısı gözünüzü korkutmasın, daha yavruyken sosyalleştirildiklerinde ve tutarlı bir şekilde doğru eğitim verildiği sürece kontrol altında tutulması kolay olacaktır.

Çocuk Dostu Hayvan

Çocuk Dostu Hayvanİngiliz Staffordshire, yabancı insanlar ve diğer köpeklerle bir arada bulunduğunda her zaman dikkatli olmalısınız. Çünkü yabancılara karşı öfkeli ve ısırma eğilimindedirler bu yüzden toplum içinde tasmasız dolaştırılması tavsiye edilmez. Aynı evin içinde bir arada büyüdüğü çocuklara karşı hoşgörülü, iyi birer oyun arkadaşı ve aynı zamanda harika dadıdırlar. Düzenli olarak fiziksel ve zihinsel egzersize ihtiyaç duyarlar, yorulmak bilmeyen mükemmel bir enerjileri vardır. Günlük yürüyüşler yapması gerekir. Bu köpekler konusunda bilgi ve tecrübesi olmayan insanlar için beslenmesi önerilmez. Çünkü ciddi anlamda iyi bir eğitim ister, eğer kendi başınıza eğitebileceğinizden emin değilseniz, mutlaka profesyonel bir eğiticiden yardım almanız gerekir. Evet zeka seviyesi çok yüksek, eğitim sırasında kolay öğreniyor olsa da, kontrol altında tutulamadığında potansiyel olarak tehlike oluşturabilen bir türdür.

İngiliz Staffordshire Bull Terrier, her ne kadar dövüş köpeği olarak geliştirilse de, güçlü bir av içgüdüsüne sahip, avcı köpekler olmakla birlikte aynı zamanda iyi birer bekçidirler.

m.g.

[wr-widget-reviews source=””]

Yorum yapın

Kategoriler