İngiliz Cocker Spaniel

İngiliz Cocker Spaniel

26 Nisan 2024 tarihinde oluşturuldu.
İngiliz Cocker Spaniel

İngiliz Cocker Spaniel, ırkının geçmişi 1300’lü yıllara kadar dayanmaktadır. Dünya’da birçok spaniel türü vardır ve bunların çoğunun kökeninin İngiltere olduğu bilinmektedir. 1940 tarihinde Amerika köpek kulüpleri İngiliz Cocker Spaniel’i Amerikan Cocker Spaniel’den farklı bir ırk olarak tanımıştır. Cocker kelimesi bu köpeklerin avlandığı bir çeşit kuştan gelmektedir. Günümüzde ise İngiliz Cocker’lar başarılı bir av köpeği ve iyi huyu, narin yapısı sayesinde en çok tercih edilen ev köpeği olarak kullanılmaktadır. Ayrıca İngiliz Cocker Spaniel, köpek şovlarında çok başarılı olmuş ve çok sayıda birincilik ödülü kazanmıştır.

Uzun kulakları onların ayırt edici özellikleri

Uzun kulakları onların ayırt edici özellikleriİngiliz Cocker Spaniel’in en belirgin özellikleri şüphesiz ki uzun kulaklarıdır. Aynı zamanda bacakları ve vücudunun alt tarafı uzunca tüylerle kaplıdır. Güçlü yapılarıyla, güler yüzlü, neşeli, hayat dolu bir ırktır. Bu köpekleri sık sık burunları yerde kokuları takip ederken görebilirsiniz. Sadık ve uyumlu birer dost, mükemmel bir eşlik köpeğidir. Sevecen ve uysal olmalarıyla çocuklarla arası iyidir, hatta yabancı insanlarla bile arkadaş canlısıdır. Bu kadar sevgi dolu olmalarına rağmen zaman zaman gergin tarafları da ortaya çıkabilir. Hatta şunu belirtmek gerekir ki, İngiliz Cocker Spaniel ırkının bazılarında “rage sendromu” denen kişilik problemleri görülebilir. Normal görünen bu köpek aniden öfke dolu bir hal alır ve saldırganlaşır. Bu sırada hiçbir komutu dinlemez ve bu durum birkaç saniye ardından tekrar eski haline döner. Her köpekte olduğu bu köpeklerde ilgi görmeyi, ailesiyle vakit geçirmeyi sever. Uzun süre yalnız kaldıklarında ayrılık kaygısı yaşarlar ve uluma, havlama gibi davranışlar sergilerler.

İngiliz Cocker Spanielİngiliz Cocker Spaniel İnadım İnat Diyen Bir Cinstir

Zeki ve bağımsız bir tür olup, verilen komutları yerine getirir fakat inatçı karakterinden dolayı sizi biraz zorlayabilir. Sıkı bir disiplinle bu köpekleri eğitmek çok da doğru olmaz, daha nazik, sabırlı ve istikrarlı bir şekilde eğitilmeyecek hiçbir köpek türü yoktur. Sahibini memnun etmeyi bir görev bilir ve eğitiminde pozitif metotlar kullanıldığı sürece sahibiyle çalışmaktan keyif alır. Hareketli ve sporcu köpekler olan İngiliz Cocker’lar, günlük uzun doğa yürüyüşlerine ve onunla oynayabileceğiniz egzersizlere ihtiyaç duyarlar.

m.g.

Yorum yapın

Kategoriler