Havanese

Havanese

20 Nisan 2024 tarihinde oluşturuldu.
Havanese

Havanese soyu tükenmiş bir ırk olan Blanquito de la Habana’dan geliştirilen Küba’nın ulusal köpeğidir. Adını, renkli evleri ve klasik arabalarıyla ünlü olan Küba’nın başkenti Havana’dan almaktadır. Araştırmalar bu ırkın geçmişinin 1500’lü yıllara dayandığını göstermektedir. Daha sonraları ABD’de yayılmaya başlamış ve Amerikan Kennel kulübü, Havanese’yi 1995 yılında resmen tanımıştır. Bu şirin köpekler, Küba’nın izole ortamında yaşadıkları için, tarih boyunca genetiği hiç değişmeden günümüze kadar ulaşan ve dünyanın her bölgesinde pek çok kişi tarafından ilgiyle beslenmektedir. Genellikle gösteri ve kucak köpeği olarak kullanılmaktadır.

Uzun tüyleri ve sevimli görünümüyle sizi kendine hayran bırakacak

Havanese, 15 santim boyutuyla küçük köpekler arasında yer alan bir türdür. İlk bakışta uzun ve ipeksi tüyleriyle dikkat çekmektedir. Boyutlarına göre güçlü bir kas yapısına sahip, sağlam köpeklerdir. Bu ırk insanlarla çok iyi anlaşmasıyla ve sahiplerine adeta yapışkanlık derecesinde yakın olmasıyla dikkat çekmektedir. Fazlasıyla sevecen, her zaman ilginize muhtaç, sosyal bir aile köpeğidir. Hal böyle olunca bu köpeklerin uzun süre tek başlarına yaşamaları mümkün olmuyor. Yalnız kaldıklarında tedirgin oluyorlar. Zeki ve gözlemci olmaları, her türlü komutu kolayca öğrenebilmesini sağlıyor.

Dikkat Edilmezse Havanese Hırçın Olabiliyor

Dikkat Edilmezse Havanese Hırçın OlabiliyorKöpeğinize eğitim verirken mutlaka onların belirgin özelliklerini dikkate alınmalısınız. Agresif ve hırçın bir köpeğe dönüşmemesi için eğitim boyunca gayet nazik, ses tonunuzu iyi ayarlayarak sıcak davranmalısınız. Oyuncu bir karaktere sahip bu köpekler, çocuklarla vakit geçirmeyi ve onlarla oyun oynamaktan son derece hoşlanırlar. Tabi ki çocuğunuza da köpeklere nasıl yaklaşacakları konusunda eğitim vermelisiniz ve aralarındaki etkileşimi sürekli olarak denetlemelisiniz. Sahibine karşı her zaman sadık ve itaatkar olurlar. Apartman hayatından bahçeli evlere kadar her türlü koşulda yaşamaya kolaylıkla uyum sağlarlar. Fakat her gün düzenli olarak egzersize ihtiyaç duyarlar.

Havanese, hem beslemekten hem de eğitmekten son derece zevk alacağınız bir köpek türüdür. Bu köpeklerin gözlemci olduklarını söylemiştik, kucağınız da oturarak etrafı izlemeye bayılırlar. Tabi her köpek gibi Havanese de erkek yaşta sosyalleşme ihtiyacı duyar, bu da köpeğinize çok yönlü bir gelişim sağlar. Cana yakın olduklarından her yaşta insanla ve diğer hayvanlarla iyi iletişim kurarlar.

m.g.

2 Responses “Havanese” İçin Yorumlar

  1. Nilüfer 840 dedi ki:

    Havanese tam bir ev köpeğidir. Benimde bir kızım var. Bu küçük ırklar çalışan kesim için idealdir.

  2. Usta dedi ki:

    çok güzel bir ırk beslenmesi kolay

Yorum yapın

Kategoriler