Boxer

Boxer

25 Nisan 2024 tarihinde oluşturuldu.
Boxer

Boxer, 1850 yılında Münih’de Bullenbeisser Mastiff’i ile Bulldog’un birleştirilmesiyle geliştirilen Almanya kökenli bir köpek ırkıdır. İlk zamanlar köpek ve boğa dövüşleri için yetiştirilen bu ırk, 19. yüzyılda bu dövüşlerin yasaklanmasıyla polis köpeği olarak yetiştirilmeye başlanmış. Daha sonraları çiftçiler tarafından sürüleri yırtıcı hayvanlardan korumak için beslenmekteydi. Ayrıca bu köpekler avını hızlı bir şekilde yakalayan son derece başarılı avcılardır. Günümüzde ise halen mükemmel bir aile köpeği olarak dünyanın en popüler ırkları arasında yer almaktadır.

Sizi bir Boxer kadar tatlı ‘anlayan’ başka köpek cinsi yoktur

Boxer, orta irilikte, dolgun ama güçlü ve kendine özgü bir şekli olan bekçi köpeği ırkıdır. Ortalama ömürleri 10 – 12 yıl arasında değişmektedir. Bu türün göze çarpan fiziksel özelliği, son derece güçlü çenelere sahip olmasıdır. Bu köpeklerin sert bir karaktere sahip olduğu bilinse de, aslında neşeli, mutlu ve eğlenceli olmasıyla tam bir aile köpeğidir. Zira çocuklarla oynamaktan keyif alır, hatta evde bir bebeğiniz varsa mükemmel bir bakıcı olacaktır. Öyle ki onun kadar ilgilisini ve sorumluluk sahibi olanını bulamazsınız. Ailesine karşı sonsuz sevgi dolu ve apartman hayatına çok uyumludur.

Boxer köpeklerin yavruluktan itibaren yeteri kadar sosyalleştirilmesi ve iyi bir eğitim verilmesi, ileride hem çocuklarla hem de diğer köpeklerle daha yakın ilişkiler kurabilmesine yardımcı olur. İnsanların Boxer Hakkında Yanlış BildikleriYüksek enerjiye sahip bu ırkın egzersiz ihtiyacı yüksektir, sadece günlük yürüyüşler yaptırmak yetersiz kalır, aynı zamanda koşturulması ve oyunlar oynayarak yorulması daha etkili olur. Zeki köpeklerdir, sözünüzden asla çıkmaz ama istediğini yaptırma konusunda da elinden geleni ardına koymayacaktır. Yüksek ses ve sert davranışlardan asla hoşlanmazlar, böyle bir durum karşısında inatçı ve saldırgan olabilirler.

 

İnsanların Boxer Hakkında Yanlış Bildikleri

 

Günümüzde ne yazık ki Boxer köpek denilince birçoğunun aklına kuyruğu ve kulağı kesik köpekler gelmektedir. Zira bu duruma en fazla maruz kalan köpek cinslerinden biridir. Oysaki tıbbi müdahaleler dışında hiçbir köpeğin kulağını ve kuyruğunu kesmek kesinlikle kabul edilebilir bir durum değil. Bu tür estetik operasyonların ülkemizde yasaklandığını belirterek, tüm hayvanları doğal halleriyle sevmenizi rica ederiz. Boxer yavrusu satışı yapmakta olan mağazaları görmek için. Anasayfamızı ziyaret ediniz.

m.g.

Yorum yapın

Kategoriler